Succesvol turnweekend RGV Ruurlo


RUURLO – De turnsters van RGV Ruurlo deden afgelopen weekend goede zaken op 2 verschillende wedstrijden.
Op zaterdag waren er in Lochem de Rayon Kampioenschappen van het Rayon Hanzestreek. Hieraan deden meisjes mee die komend seizoen turnen in het nivo D2 en de jomgste turnsters die pas beginnen in de selectie.

In de eerste wedstrijd waren het meteen Inte Smeerdijk en Tess Gotink die met goud en zilver naar huis gingen bij het nivo jeugd D2. Ook bij de pre instappers nivo D3 was het goud voor RGV. Hier was het Jette Peters die aan het eind van de wedstrijd de hoogste cijfers bij elkaar had geturnd. In het nivo pre-instap X waren de jongste meisjes succesvol. Op hun eerste wedstrijd waren het Liza Woerts en en Emma Beltman die 1e en 2e waren van de 20 turnsters. Elin Holst en Zoë Berentsen werden in dit zelfde nivo 5e en 6e. Bij de instap D2 werd Tamar Janssen 10 en Lynn Brundel 12e.

Zondagmorgen vroeg gingen 6 turnsters voor teamwedstrijden naar Nijverdal. Zij moesten turnen in het nivo instap/pupil1 D1. Dit werd een spannende wedstrijd aangezien de teams aan elkaar gewaagd waren. Toch kwamen de meiden heel verrassend als 1e op het podium te staan. Ze lieten oa Varsseveld (2e) en Elst (3e) achter zich. Het team bestond uit: Tess Klein Selle, Sophie Gotink, Isa Hesselink, Jet Gerritsen, Abby Meijerman en Yfke Maatkamp.
Ook in het nivo pupil2/jeugd N3/N4 had de RGV een team. Zij starten in de 2e wedstrijd meteen heel sterk op balk. Alle 4 turnsters lieten een heel strakke oefening zien en ook de andere toestellen gingen zo goed dat ze uiteindelijk als 2e op het erepodium stonden. Het team bestond uit: Noya Boomkamp, Frederieke Klein Bluemink, Carlijn Leverink en Isolde Luiten (Borchlo).

Op de andere baan in deze wedstrijd turnde een team in het nivo supplement D. Ook zij begonnen met zeer goede oefeningen op balk. Helaas was de jury niet helemaal tevreden over een element. Dit koste het team veel punten waar door ze onder in de einduitslag belandden. Als laatste was het team in supplement E aan de beurt. Door blessures was RGV genoodzaakt om 1 team terug te trekken. Het over gebleven team haalde net het podium niet, zij werden 4e. Nu de wedstrijden even erop zitten gaan de turnsters nu aan het werk voor het RGV Gala, dat na 3 jaar weer wordt gehouden, op 23 november

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven