Wendy Bomers, Martin Ligtenbarg en Maaike Mensink in Club Moulin

WINTERSWIJK – Van 21 tot en met 24 november staat het WMT in Theater De Storm met de musical Club Moulin, Roekeloos & Razend Romantisch. De musical vertelt het liefdesverhaal van Satine, de ster van de bekendste nachtclub van Parijs, en de arme schrijver Christian die halsoverkop verliefd op haar wordt. Maar daar komt de rijke Duke of Earl een stokje voor steken … of krijgt het verhaal toch een happy end? De musical speelt zich af in het Parijs van 1900. Te midden van kunstenaars, schilders, danseressen en andere excentriekelingen staat een zinderende nachtclub: Club Moulin. Sten Geerdink speelt de rol van de arme schrijver Christian die op een dag de Franse schilder Toulouse en zijn vrienden tegenkomt. Zij laten hem kennis maken met Satine, de ster van de nachtclub en hij is op slag verliefd. “Christian is een romanticus. Van achter zijn typemachine droomt hij het leven. Hij gaat vol voor de liefde. In de Moulin Rouge verliest hij zijn hart aan Satine. Zoals aan haar beloofd schrijft hij alles op en neemt hij het publiek vanaf het begin mee in het verhaal waarin de liefde letterlijk ‘alles is’. Zonder het te weten wordt dit zijn beste verhaal, het verhaal van hemzelf en Satine. Eigenlijk is de musical een hervertelling van wat hem is overkomen”, aldus Sten. In de musical spelen drie Berkellanders mee.

Hartstochtelijk verhaal
De uit Eibergen afkomstige Wendy Bomers speelt Pussycat, een ruige zigeunerin die bij de Bohemians thuishoort. “Ze ontdooit in de groep van de Bohemians, maar daarbuiten stelt ze zich vijandig op. Ze heeft onder haar lange rok dan ook altijd een mes bij zich voor als je haar wat aan wilt doen. Club Moulin is een hartstochtelijk verhaal gebaseerd op de film met Nicole Kidman en Ewan McGregor, dat verteld wordt aan de hand van ’s werelds bekendste popnummers, waaronder ‘Lady Marmalade’, ‘Like a Virgin’, ‘Rhythm of the Night’, ‘The Show Must Go On’ en het prachtige liefdesduet ‘Come What May’, vertelt Wendy. Martin Ligtenbarg uit Borculo speelt Stradivarius, de muzikaal leider van de Bohemians. Het is een heerlijke rol om te spelen met al zijn chaotische instrumenten en geluidseffecten. Heerlijk dat geluid om me heen; tot (voorbij) het irritante.”

Pracht en praal
De eveneens uit Borculo afkomstige Maaike Mensink speelt de rol van Marie: “Als vrouw van Harold Zidler, eigenaar van Club Moulin, ben ik medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de club. Marie is zorgzaam, lief en streng waar nodig. Zij staat naast haar man, maar achter de schermen heeft ze het eigenlijk voor het zeggen. De uitdaging in de rol zit hem in de mimiek, Marie is een vrouw van weinig woorden, maar haar gezicht zegt eigenlijk alles. Dat is pittig om te spelen, maar een hele leuke uitdaging.”

Kaartverkoop
Voorafgaand aan de voorstelling is er in de foyer een voorprogramma met Franse chansons. Ook na afloop van de voorstelling is er een aanvullend programma in nachtclub sfeer. Het Winterswijks Muziek Theater staat van 21 t/m 24 november in Theater De Storm met de musical ‘Club Moulin’. Kaarten zijn te koop bij Theater De Storm, telefoon 0543 – 51 92 85 of online te bestellen via http://www.theaterdestorm.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven