Wereldlichtjesdag in Berkelland

BELTRUM – Op Wereldlichtjesdag, elke tweede zondag van december, worden wereldwijd om 19.00 uur kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan kinderen die overleden zijn. Met het lint van licht en liefde dat zich zo over de aarde verspreidt, worden alle kinderen die gemist worden, in liefde herdacht en herinnerd.

Ook in Berkelland worden tijdens een bijzondere bijeenkomst in het kerkgebouw van Beltrum op
8 december kaarsjes aangestoken. Iedereen die op deze speciale dag graag even extra stil wil staan bij een kind dat gemist wordt, is van harte welkom. Of het nu om een pasgeboren baby of een volwassen kind gaat. Of je nu vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante, leerkracht of gewoon een lieve vriend(in) bent. En of je het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist. Ook zal er stilgestaan worden bij mensen die hun kinderwens los hebben moeten laten.

Tijdens het samenzijn worden de namen van de kinderen genoemd en wordt voor elk van hen een kaarsje gebrand. Daarnaast luisteren we naar persoonlijke verhalen, de warme woorden en gedichten van Margreet Jansen en muziek van koor Kiddoesj en het duo Eelco & Carlijn. Oennio van de Wetering zorgt ook dit jaar weer voor de bloemen. Na de herdenking is er koffie, thee en ranja en gelegenheid om na te praten.

Het thema dit jaar is ‘Over jou wil ik vertellen’. Mocht je, naast het noemen van een naam, ook een kort, persoonlijk verhaal willen delen, dan word je hiervoor van harte uitgenodigd. Je mag het zelf vertellen, maar het is uiteraard ook mogelijk dat Margreet woorden geeft aan wat jij zou willen zeggen.

Wie de wens heeft om de naam van een kind te laten noemen of het fijn vindt dat er ook iets persoonlijks verteld wordt, kan dat doorgeven via [email protected] of 06 – 18 19 50 23 (Pauline van Veen Uitvaartbegeleiding). Ook op de avond zelf is er tussen 18.30 en 18.50 uur ter plekke nog gelegenheid om een naam door te geven.

(Graag zelf een glazen potje voor een waxinelichtje meenemen!)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven