Berkellandwijzer.nl: dé online plek en sociale wegwijzer van Berkelland


BERKELLAND – De website http://www.berkellandwijzer.nl is online! Berkellandwijzer.nl is dé digitale plek en sociale wegwijzer voor het vinden van praktische informatie, adressen en activiteiten dichtbij huis. Inwoners en professionals kunnen op deze website terecht voor informatie en vragen over actief zijn en meedoen, geldzaken, mijn buurt, opvoeden en opgroeien, ondersteuning en gezondheid, werken en leren, wonen en vervoer, zorgen voor een ander. Met de lancering van deze website komt de gemeente Berkelland tegemoet aan een veelgehoorde behoefte van inwoners, organisaties en professionals om informatie en activiteiten gericht op het dagelijks leven op 1 centrale plek te bundelen.

Met behulp van verschillende themablokken kunt u op Berkellandwijzer.nl snel antwoord vinden op bijvoorbeeld de volgende vragen:

– ik wil graag vrijwilligerswerk doen!
– de mantelzorgwaardering, wat is dat?
– zijn er maaltijdservices in Berkelland waar ik gebruik van kan maken?
– wat is Naobercontact?
– kent ons dorp ook een eigen belangenvereniging?
– waar kan mijn vader terecht als hij meer wil weten over een aangepaste woning?

Ook zijn gemakkelijk contactgegevens te vinden van ruim 600 lokale en 300 landelijke (sport) verenigingen, maatschappelijke organisaties en zorgaanbieders die in Berkelland actief zijn. En kunnen inwoners bijvoorbeeld lezen welke sociale activiteiten dichtbij huis op de agenda staan.

Digitale wegwijzer voor inwoners en professionals, eenvoudig en toegankelijk
Wethouder Marijke van Haaren: “Tijdens het proces dat we hebben gelopen voor het beleidskader Samen Denken Samen Doen hebben we vaak gehoord dat een lokale, sociale kaart en wegwijzer ontbrak. Berkellandwijzer.nl helpt inwoners op weg met vragen die zij hebben over welzijn, wonen, zorg, werk, meedoen en geldzaken. In heldere taal en toegankelijk voor de computer en de telefoon hoop ik dat Berkellandwijzer.nl door heel veel inwoners wordt toegevoegd aan hun lijstje met favoriete websites!”

Altijd in ontwikkeling
Berkellandwijzer.nl is gemaakt in opdracht van de gemeente Berkelland en wordt beheerd door uitgever SDU. Zij heeft veel ervaring bij het opzetten en onderhouden van soortgelijke websites bij andere gemeenten.
Berkellandwijzer.nl is een dynamische website. Dit betekent onder andere dat steeds weer wordt gekeken wat nog beter kan. Organisaties die op de Berkellandwijzer staan, zijn zelf verantwoordelijk voor het actueel houden van de gegevens. Mist informatie of kloppen gegevens niet? Dan kan dit worden doorgegeven via het e-mailadres [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven