Boenders helemaal up to date de kerst in

Door Redactie op 22-12-2019

EIBERGEN – Het is donderdagmorgen als we bij Keurslager en Echte Bakker Boenders binnen lopen. Een drukte van jewelste. Het is dan ook een kleine week voor kerst. De eerste mensen doen hun kerst inkopen al, veel klanten komen om hun bestelling door te geven voor de feestdagen. Via een glazen wand kijken we vanuit de winkel de slagerij in. Daar zien we Gerwin Starink al staan, druk als altijd. Gerwin heeft er samen met Aleid en hun medewerkers bewogen weken op zitten en de komende weken zullen zeker niet veel rustiger zijn. Toch maakt hij even tijd voor ons. We praten even bij terwijl Gerwin ons vol trots het resultaat laat zien van de verbouwing die nog maar net is afgerond. “We hebben de muur tussen de slagerij en de winkel vernieuwd.” zegt Gerwin. “Dat wil zeggen, we hebben deze vervangen door een glazen wand. Op die manier kijken de klanten zo de slagerij in.” We vervolgen onze weg richting de worstmakerij. Die is op de zelfde plek blijven zitten. De koelcel is veel meer naar achteren gezet . “Op die manier hebben we veel meer ruimte gekregen,” legt Gerwin uit “onze werkplaats was naar mijn mening niet meer representatief, daarom zijn we op 19 oktober gestart met de verbouwing.

Het bedrijf draaide tijdens de verbouwing gewoon door,we hadden een aantal koelcontainers gehuurd en deze hebben gedurende 14 dagen gediend als heuse slagerij.” Alles ziet er weer spik en span uit. Op 2 november was de klus in zoverre geklaard dat de slagers weer terug konden. “Kijk,” zegt Gerwin “mijn motto is al jaren lang ‘Maak een plan en voer het uit’ niet wachten, gewoon doen.” Gerwin Starink is een ster in improviseren. Hij is inmiddels al jaren een bekende Eibergenaar, maar hij is geboren en getogen Needenaar. “Ik ben begonnen bij Slager Peeze in Neede” zegt Gerwin met een lach. In 1995 nam hij samen met Aleid de slagerij over van Boenders, die naam draagt het bedrijf nog steeds. Sindsdien weet Gerwin wel wat verbouwen is. Hij laat ons foto zien vanuit de lucht “Dit was de situatie eerder.” Op de foto zie je duidelijk wat er door de jaren allemaal bij het bedrijf is aangebouwd . “Eén jaar nadat we het bedrijf hebben overgenomen zijn Aleid en ik getrouwd. Inmiddels werkt Aleid volop mee in het bedrijf, zij concentreert zich op de bakkerij en ik op de slagerij.” zegt Gerwin “Maar ik weet precies wat er gebeurd in het bedrijf hoor!” lacht hij.

Gerwin en Aleid namen in 2005 de naast gelegen bakkerij van Bennie en Ans Hengeveld over. Dat leverde opnieuw een aantal verbouwingen op. De laatste verbouwing dateerde van 2016, toen de winkel flink onderhanden werd genomen. In 2019 was de slagerij dus aan de beurt, daarmee stopt het verbouwen overigens niet. Gerwin heeft al weer plannen voor 2020 “Dan bestaan we 25 jaar en willen we zeker niet zomaar aan voorbij gaan!” Aleid en Gerwin maken zich nu samen met hun team op voor een zeer drukke tijd. De tijd van kerst en oud & nieuw. “Dat gaan we doen met een geweldig team, we zijn inmiddels bijna een 24 uurs bedrijf. We zijn alleen nog niet op zondag geopend, maar ik sluit niet uit dat dit in de toekomst gaat gebeuren,” blikt Gerwin vooruit “we hebben door de jaren heen een fantastisch team opgebouwd, een goede mix tussen jongen en oud. Op donderdagavond om 20.00 uur begint de eerste bakker hier te werken en dan zijn er continu mensen bezig binnen het bedrijf tot aan zaterdagavond wanneer de laatste catering weg is.” Gerwin woont zelf met Aleid boven de zaak. “Dat heeft voor en nadelen, echter ervaren wij de nadelen niet,” zo vertelt hij “privé is privé, dat houden we goed gescheiden.”

In zijn privéleven zit Gerwin ook alles behalve stil, hij maakt al 28 jaar deel uit van het Eibergse brandweerkorps, waarvan de laatste 17 jaar als bevelvoerder. “Ik ben wel bezig aan mijn laatste jaar, in september 2020 stop ik er mee. Ik vind het nog geweldig mooi, maar ik moet aan mij zelf denken.” zegt Gerwin met weemoed. “Ik heb inmiddels nog een andere hobby en dat is touringcar chauffeur, daarin kan ik enorm mijn ontspanning vinden.” Gerwin is inmiddels 51 jaar en zijn zoon Wessel lijkt hem straks te willen opvolgen. “Voorlopig nog niet hoor, ik ben zelf nog niet van plan om te stoppen.”

Bakkerij Boenders levert inmiddels ook brood aan de bakkerswinkel van Bas Nijhuis in Haaksbergen “Daarvoor moet je natuurlijk goed kunnen organiseren.” volgens Gerwin. Organiseren en improviseren heeft Gerwin geleerd in het leger, daar was hij kok. “Ik maakte samen met een bakker in een tent in het bos met beperkte middelen, maaltijden voor 200 man.” Bakkerij Boenders levert verder ook nog het brood aan PLUS Koenders.“ Wat ik heel belangrijk vind is, wat ik lokaal kan kopen, koop ik lokaal. Zo houden we de centra levendig en aantrekkelijk, nu en in de toekomst!” Ben je benieuwd naar het resultaat van de verbouwing? Neem dan een kijkje in de winkel. Je kunt vanaf nu zo de slagers zien werken “Supergaaf” geeft Gerwin toe “De klanten zien ons, maar wij zien de klanten ook, dat contact maakt de speciaalzaak speciaal. “Zowel de bakkers- als de slagerszijde zijn nu mooi op elkaar afgestemd met behoud van het eigen karakter.”

Voor alle informatie over Keurslager en Echte Bakker Boenders kun je terecht op de websites http://www.boenders.keurslager.nl en http://www.boenders-echtebakker.nl

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Gelderland: 8.000 nieuwe woningen in de Achterhoek
BERKELLAND - Provincie Gelderland wil tot en met 2030 minimaal 100.000 woningen bijbouwen, waarvan 60.000 betaalbare huur- of koopwoningen. Samen met......
Lees verder »

Huve got talent
EIBERGEN - Ben jij tussen de 4 en 14 jaar en kun je fantastisch playbacken, zingen, goochelen of iets anders bijzonders? Laat het zien bij Huve Got T......
Lees verder »

Nog veel vragen over toekomst spoedeisende hulppost
BERKELLAND - Het is niet vanzelfsprekend dat het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk in de toekomst zijn spoedpost kan behouden. Vo......
Lees verder »

Eenmalige subsidieregeling voor cultuur- en erfgoedsector
BERKELLAND - De gemeente Berkelland heeft eenmalig een subsidieregeling in het leven geroepen voor verenigingen en organisaties die actief zijn in de......
Lees verder »

Achterhoek Board weer voltallig na installatie van twee nieuwe boardleden
BERKELLAND - De Achterhoek Raad heeft gisteren, als vervolg op de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen voorjaar, twee nieuwe boardleden geïnstalle......
Lees verder »

Achterhoek Raad stelt unaniem vernieuwde Achterhoek Visie vast in bevlogen vergadering
BERKELLAND - De Achterhoek Raad vergaderde maandagavond 26 september met een aantal belangrijke punten op de agenda, zoals de vaststelling van de her......
Lees verder »

Inzamelactie kleding en schoenen voor beter basisonderwijs
NEEDE - Op 14 en 15 oktober a.s. kunt u in Neede kleding en schoenen inleveren. Dit kan bij het portaal van de R.K. Kerk aan de Borculoseweg 43. De S......
Lees verder »

Inzameling Voedselbank zondag 2 oktober
NEEDE - Door de huidige hoge inflatie neemt de kans op armoede toe. Mensen die het financieel niet redden, kunnen tijdelijk een beroep doen op de Voe......
Lees verder »

In de herfstvakantie gratis op pad met de bus of trein
BERKELLAND - In de herfstvakantie een dagje eropuit met de (klein)kinderen? Jolanda (37) reist graag met de bus en trein: ''Er is altijd wat te zien ......
Lees verder »

In het huidige betalingsverkeer draait alles om snelheid
BERKELLAND - In de huidige informatie maatschappij en zakelijk verkeer draait het steeds meer om snelheid. Bijvoorbeeld hoe snel we iets geleverd kri......
Lees verder »

SJO UNO’21 JO7 groeit hard
BORCULO - Iets meer dan een maand zit SJO UNO'21 op de hoofdlocatie van Sportpark de Wildbaan in Borculo. Dit sportpark heeft afgelopen zomer een war......
Lees verder »

Hollandse Avond voor Oekraïners in Berkelland
BERKELLAND - Na een aantal maanden opbouw van de Berkellandse opvanglocaties voor ontheemden uit Oekraïne, was het tijd voor een vrolijke Hollandse A......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

Fratsen Kleurt wal bie
NEEDE - Noe was wij onlangs een betje an `t verbrekken ,hier en doar mossen wat tegels oet dee versletten waren. Ok een stukske muure mos vernieuwd w......
Lees verder »

Fratsen gedoo
NEEDE - Wat een gedoo is `t toch,iedereene mut mear betalen deur de hooge energieprieze,moar snappen kun e wij `t neet. Ollie maatschappen dreit woek......
Lees verder »

NUB TV

64ste Bollert Brons in volle gang

GELSELAAR/NOORDIJK – De Needse Pasruiters organiseren dit weekend voor de 64ste keer de Bollert Brons in natuurgebied De Bollert op de grens van Noordijk en Gelselaar. Gerrit Mengerink nam op de eerste dag een kijkje en sprak met parcoursbouwer Luuk Hermelink.

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »