Boenders helemaal up to date de kerst in

Door Redactie op 22-12-2019

EIBERGEN – Het is donderdagmorgen als we bij Keurslager en Echte Bakker Boenders binnen lopen. Een drukte van jewelste. Het is dan ook een kleine week voor kerst. De eerste mensen doen hun kerst inkopen al, veel klanten komen om hun bestelling door te geven voor de feestdagen. Via een glazen wand kijken we vanuit de winkel de slagerij in. Daar zien we Gerwin Starink al staan, druk als altijd. Gerwin heeft er samen met Aleid en hun medewerkers bewogen weken op zitten en de komende weken zullen zeker niet veel rustiger zijn. Toch maakt hij even tijd voor ons. We praten even bij terwijl Gerwin ons vol trots het resultaat laat zien van de verbouwing die nog maar net is afgerond. “We hebben de muur tussen de slagerij en de winkel vernieuwd.” zegt Gerwin. “Dat wil zeggen, we hebben deze vervangen door een glazen wand. Op die manier kijken de klanten zo de slagerij in.” We vervolgen onze weg richting de worstmakerij. Die is op de zelfde plek blijven zitten. De koelcel is veel meer naar achteren gezet . “Op die manier hebben we veel meer ruimte gekregen,” legt Gerwin uit “onze werkplaats was naar mijn mening niet meer representatief, daarom zijn we op 19 oktober gestart met de verbouwing.

Het bedrijf draaide tijdens de verbouwing gewoon door,we hadden een aantal koelcontainers gehuurd en deze hebben gedurende 14 dagen gediend als heuse slagerij.” Alles ziet er weer spik en span uit. Op 2 november was de klus in zoverre geklaard dat de slagers weer terug konden. “Kijk,” zegt Gerwin “mijn motto is al jaren lang ‘Maak een plan en voer het uit’ niet wachten, gewoon doen.” Gerwin Starink is een ster in improviseren. Hij is inmiddels al jaren een bekende Eibergenaar, maar hij is geboren en getogen Needenaar. “Ik ben begonnen bij Slager Peeze in Neede” zegt Gerwin met een lach. In 1995 nam hij samen met Aleid de slagerij over van Boenders, die naam draagt het bedrijf nog steeds. Sindsdien weet Gerwin wel wat verbouwen is. Hij laat ons foto zien vanuit de lucht “Dit was de situatie eerder.” Op de foto zie je duidelijk wat er door de jaren allemaal bij het bedrijf is aangebouwd . “Eén jaar nadat we het bedrijf hebben overgenomen zijn Aleid en ik getrouwd. Inmiddels werkt Aleid volop mee in het bedrijf, zij concentreert zich op de bakkerij en ik op de slagerij.” zegt Gerwin “Maar ik weet precies wat er gebeurd in het bedrijf hoor!” lacht hij.

Gerwin en Aleid namen in 2005 de naast gelegen bakkerij van Bennie en Ans Hengeveld over. Dat leverde opnieuw een aantal verbouwingen op. De laatste verbouwing dateerde van 2016, toen de winkel flink onderhanden werd genomen. In 2019 was de slagerij dus aan de beurt, daarmee stopt het verbouwen overigens niet. Gerwin heeft al weer plannen voor 2020 “Dan bestaan we 25 jaar en willen we zeker niet zomaar aan voorbij gaan!” Aleid en Gerwin maken zich nu samen met hun team op voor een zeer drukke tijd. De tijd van kerst en oud & nieuw. “Dat gaan we doen met een geweldig team, we zijn inmiddels bijna een 24 uurs bedrijf. We zijn alleen nog niet op zondag geopend, maar ik sluit niet uit dat dit in de toekomst gaat gebeuren,” blikt Gerwin vooruit “we hebben door de jaren heen een fantastisch team opgebouwd, een goede mix tussen jongen en oud. Op donderdagavond om 20.00 uur begint de eerste bakker hier te werken en dan zijn er continu mensen bezig binnen het bedrijf tot aan zaterdagavond wanneer de laatste catering weg is.” Gerwin woont zelf met Aleid boven de zaak. “Dat heeft voor en nadelen, echter ervaren wij de nadelen niet,” zo vertelt hij “privé is privé, dat houden we goed gescheiden.”

In zijn privéleven zit Gerwin ook alles behalve stil, hij maakt al 28 jaar deel uit van het Eibergse brandweerkorps, waarvan de laatste 17 jaar als bevelvoerder. “Ik ben wel bezig aan mijn laatste jaar, in september 2020 stop ik er mee. Ik vind het nog geweldig mooi, maar ik moet aan mij zelf denken.” zegt Gerwin met weemoed. “Ik heb inmiddels nog een andere hobby en dat is touringcar chauffeur, daarin kan ik enorm mijn ontspanning vinden.” Gerwin is inmiddels 51 jaar en zijn zoon Wessel lijkt hem straks te willen opvolgen. “Voorlopig nog niet hoor, ik ben zelf nog niet van plan om te stoppen.”

Bakkerij Boenders levert inmiddels ook brood aan de bakkerswinkel van Bas Nijhuis in Haaksbergen “Daarvoor moet je natuurlijk goed kunnen organiseren.” volgens Gerwin. Organiseren en improviseren heeft Gerwin geleerd in het leger, daar was hij kok. “Ik maakte samen met een bakker in een tent in het bos met beperkte middelen, maaltijden voor 200 man.” Bakkerij Boenders levert verder ook nog het brood aan PLUS Koenders.“ Wat ik heel belangrijk vind is, wat ik lokaal kan kopen, koop ik lokaal. Zo houden we de centra levendig en aantrekkelijk, nu en in de toekomst!” Ben je benieuwd naar het resultaat van de verbouwing? Neem dan een kijkje in de winkel. Je kunt vanaf nu zo de slagers zien werken “Supergaaf” geeft Gerwin toe “De klanten zien ons, maar wij zien de klanten ook, dat contact maakt de speciaalzaak speciaal. “Zowel de bakkers- als de slagerszijde zijn nu mooi op elkaar afgestemd met behoud van het eigen karakter.”

Voor alle informatie over Keurslager en Echte Bakker Boenders kun je terecht op de websites http://www.boenders.keurslager.nl en http://www.boenders-echtebakker.nl

Copyright © 2021 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

‘Ontwerp je eigen game-karakter’ bij BIEBlab Kunstwijs
BERKELLAND  – Op woensdag 19 en woensdag 26 mei organiseert BIEBlab Kunstwijs twee online workshops. Tijdens deze interactieve workshop leer je ......
Lees verder »

Inzameling oud-papier Amicitia
GEESTEREN - Muziekvereniging Amicitia haalt op zaterdag 29 mei 2021 weer oud papier op in Geesteren en buitengebied. Let op: alleen het papier dat ge......
Lees verder »

Slager gezocht voor markt in Neede
NEEDE - Na bijna 40 jaar trouwe aanwezigheid op de gezellige Needse warenmarkt heeft marktslager Jansen besloten te stoppen. Reden om op zoek te gaan......
Lees verder »

Woninginbraak in Ruurlo
RUURLO - Tussen zaterdag 8 mei en maandag 10 mei is er ingebroken in een woning aan de Wildenborchseweg in Ruurlo. De politie Berkelland is op zoek n......
Lees verder »

Vier gewonden bij ongeluk Vordenseweg in Ruurlo
RUURLO - Zondagmiddag zijn de hulpdienst rond kwart over drie massaal uitgerukt naar de Vordenseweg in Ruurlo. Door een nog onbekende oorzaak was hie......
Lees verder »

Muziekvereniging Euphonia haalt oud papier op
EIBERGEN  – Zaterdag 15 mei kunnen inwoners van Eibergen hun oud papier weer aan de straat zetten. Vanaf 9.00 uur ’s ochtends gaan leden en onde......
Lees verder »

EGVV Gelselaar zoekt trainer voor eerste elftal
GELSELAAR - Tim Kollen heeft EGVV aan het begin van het seizoen laten weten te vertrekken bij de club. Na vier mooie jaren stopt Kollen toch met enig......
Lees verder »

Dauwtrappen in Gelselaar
GELSELAAR - Op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, gaat men voor de 56e keer dauwtrappen in Gelselaar. Uiteraard zullen de op dat moment geldende Coron......
Lees verder »

Cursus Beeldhouwen in de buitenlucht van KunstKring Ruurlo
RUURLO – Op woensdag 2 juni start er een nieuwe cursus van KunstKring Ruurlo op een prachtige locatie in de buitenlucht. Docent Nico van Kan verzorgt......
Lees verder »

Knabbelzak fietstocht vanaf nu weer verkrijgbaar bij TIP/VVV Neede
NEEDE - De jaarlijkse TIP/VVV fietstocht kan helaas vanwege Covid 19 niet doorgaan. De vrijwilligers van de TIP/VVV hebben gezorgd voor een goed alte......
Lees verder »

Containers op een rijtje geeft ruimte op de stoep
BERKELLAND - De situatie in deze cartoon is voor sommige inwoners van Berkelland realiteit. Zij kunnen moeilijk de stoep op omdat bijvoorbeeld contai......
Lees verder »

Nieuwe docent Portretschilderen bij Kunstkring Ruurlo
RUURLO – Op zaterdag 12 juni biedt KunstKring Ruurlo een workshop-dag aan waarop kennisgemaakt kan worden met de nieuwe docent Portretschilderen Teod......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen Dummelig
NEEDE - An `t woord dummelig mos ik denken toen Rutte zich noa een wekke al neet mear kon herinneren wat e zeg had. Vrogger heb ik in `t mooie Reurle......
Lees verder »

Fratsen wetten en regels
NEEDE - Wetten en regels wurdt in disse tied sneller an e past as ooit te veuren. Veural degene die `t veur `t zeggen hebt past constant de regels en ......
Lees verder »

Fratsen aparte dinge
NEEDE - In disse wondere aparte tied van beparkingen hebt wij ok allemoale iets mear tied um te leazen. As ie vulle least wurd ie vanzelf ok luk wieze......
Lees verder »

Fratsen gelukkig
NEEDE - Gelukkig moar `t nieuwe joar kump deran, 2020 was achterof eigenlijk `n joar vol gemas. Deur `t virus kwam onze dagelijkse gang van zaken behe......
Lees verder »

NUB TV

Robert Hietbrink blaast ‘The Last Post’ voor zijn huis in Borculo


BORCULO – Robert Hietbrink blaast ‘The Last Post’ voor zijn huis in Borculo

Uit de krant

Willy’s tuincolumn: “Vandaag eten we onkruid!”
BERKELLAND - Nee, nu niet gelijk afhaken, je kent het niet, en wat een boer niet kent…..Probeer het maar een keer, net als ik. De eerste keer dat ik e......
Lees verder »

Miha Bodytec: Kort, intensief en zeer effectief trainen
BERKELLAND - Miha Bodytec of terwijl EMS Electro Musculaire Stimulatie is een trainingsvorm waarbij er in korte tijd zeer effectief getraind kan word......
Lees verder »

Gezondheidstip FYSIO Eibergen: Lage (te)rugklachten
EIBERGEN - Sommigen krijgen het maar één keer, anderen krijgen er vaker last van en anderen hebben het herhaaldelijk: lage rugpijn. Lage rugpijn bevi......
Lees verder »

Bevrijd je computer
EIBERGEN - Helaas kun je niet oneindig je foto’s en documenten op je computer blijven opslaan. De opslagschijf is een keer vol, maar gelukkig zijn da......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Taza Borculo
 Nieuws uit Berkelland helpt Taza Borculo BORCULO - Het zal voor veel mensen een rustige jaarwisseling worden. In alle opzichten anders dan anders. E......
Lees verder »