Boenders helemaal up to date de kerst in

EIBERGEN – Het is donderdagmorgen als we bij Keurslager en Echte Bakker Boenders binnen lopen. Een drukte van jewelste. Het is dan ook een kleine week voor kerst. De eerste mensen doen hun kerst inkopen al, veel klanten komen om hun bestelling door te geven voor de feestdagen. Via een glazen wand kijken we vanuit de winkel de slagerij in. Daar zien we Gerwin Starink al staan, druk als altijd. Gerwin heeft er samen met Aleid en hun medewerkers bewogen weken op zitten en de komende weken zullen zeker niet veel rustiger zijn. Toch maakt hij even tijd voor ons. We praten even bij terwijl Gerwin ons vol trots het resultaat laat zien van de verbouwing die nog maar net is afgerond. “We hebben de muur tussen de slagerij en de winkel vernieuwd.” zegt Gerwin. “Dat wil zeggen, we hebben deze vervangen door een glazen wand. Op die manier kijken de klanten zo de slagerij in.” We vervolgen onze weg richting de worstmakerij. Die is op de zelfde plek blijven zitten. De koelcel is veel meer naar achteren gezet . “Op die manier hebben we veel meer ruimte gekregen,” legt Gerwin uit “onze werkplaats was naar mijn mening niet meer representatief, daarom zijn we op 19 oktober gestart met de verbouwing.

Het bedrijf draaide tijdens de verbouwing gewoon door,we hadden een aantal koelcontainers gehuurd en deze hebben gedurende 14 dagen gediend als heuse slagerij.” Alles ziet er weer spik en span uit. Op 2 november was de klus in zoverre geklaard dat de slagers weer terug konden. “Kijk,” zegt Gerwin “mijn motto is al jaren lang ‘Maak een plan en voer het uit’ niet wachten, gewoon doen.” Gerwin Starink is een ster in improviseren. Hij is inmiddels al jaren een bekende Eibergenaar, maar hij is geboren en getogen Needenaar. “Ik ben begonnen bij Slager Peeze in Neede” zegt Gerwin met een lach. In 1995 nam hij samen met Aleid de slagerij over van Boenders, die naam draagt het bedrijf nog steeds. Sindsdien weet Gerwin wel wat verbouwen is. Hij laat ons foto zien vanuit de lucht “Dit was de situatie eerder.” Op de foto zie je duidelijk wat er door de jaren allemaal bij het bedrijf is aangebouwd . “Eén jaar nadat we het bedrijf hebben overgenomen zijn Aleid en ik getrouwd. Inmiddels werkt Aleid volop mee in het bedrijf, zij concentreert zich op de bakkerij en ik op de slagerij.” zegt Gerwin “Maar ik weet precies wat er gebeurd in het bedrijf hoor!” lacht hij.

Gerwin en Aleid namen in 2005 de naast gelegen bakkerij van Bennie en Ans Hengeveld over. Dat leverde opnieuw een aantal verbouwingen op. De laatste verbouwing dateerde van 2016, toen de winkel flink onderhanden werd genomen. In 2019 was de slagerij dus aan de beurt, daarmee stopt het verbouwen overigens niet. Gerwin heeft al weer plannen voor 2020 “Dan bestaan we 25 jaar en willen we zeker niet zomaar aan voorbij gaan!” Aleid en Gerwin maken zich nu samen met hun team op voor een zeer drukke tijd. De tijd van kerst en oud & nieuw. “Dat gaan we doen met een geweldig team, we zijn inmiddels bijna een 24 uurs bedrijf. We zijn alleen nog niet op zondag geopend, maar ik sluit niet uit dat dit in de toekomst gaat gebeuren,” blikt Gerwin vooruit “we hebben door de jaren heen een fantastisch team opgebouwd, een goede mix tussen jongen en oud. Op donderdagavond om 20.00 uur begint de eerste bakker hier te werken en dan zijn er continu mensen bezig binnen het bedrijf tot aan zaterdagavond wanneer de laatste catering weg is.” Gerwin woont zelf met Aleid boven de zaak. “Dat heeft voor en nadelen, echter ervaren wij de nadelen niet,” zo vertelt hij “privé is privé, dat houden we goed gescheiden.”

In zijn privéleven zit Gerwin ook alles behalve stil, hij maakt al 28 jaar deel uit van het Eibergse brandweerkorps, waarvan de laatste 17 jaar als bevelvoerder. “Ik ben wel bezig aan mijn laatste jaar, in september 2020 stop ik er mee. Ik vind het nog geweldig mooi, maar ik moet aan mij zelf denken.” zegt Gerwin met weemoed. “Ik heb inmiddels nog een andere hobby en dat is touringcar chauffeur, daarin kan ik enorm mijn ontspanning vinden.” Gerwin is inmiddels 51 jaar en zijn zoon Wessel lijkt hem straks te willen opvolgen. “Voorlopig nog niet hoor, ik ben zelf nog niet van plan om te stoppen.”

Bakkerij Boenders levert inmiddels ook brood aan de bakkerswinkel van Bas Nijhuis in Haaksbergen “Daarvoor moet je natuurlijk goed kunnen organiseren.” volgens Gerwin. Organiseren en improviseren heeft Gerwin geleerd in het leger, daar was hij kok. “Ik maakte samen met een bakker in een tent in het bos met beperkte middelen, maaltijden voor 200 man.” Bakkerij Boenders levert verder ook nog het brood aan PLUS Koenders.“ Wat ik heel belangrijk vind is, wat ik lokaal kan kopen, koop ik lokaal. Zo houden we de centra levendig en aantrekkelijk, nu en in de toekomst!” Ben je benieuwd naar het resultaat van de verbouwing? Neem dan een kijkje in de winkel. Je kunt vanaf nu zo de slagers zien werken “Supergaaf” geeft Gerwin toe “De klanten zien ons, maar wij zien de klanten ook, dat contact maakt de speciaalzaak speciaal. “Zowel de bakkers- als de slagerszijde zijn nu mooi op elkaar afgestemd met behoud van het eigen karakter.”

Voor alle informatie over Keurslager en Echte Bakker Boenders kun je terecht op de websites http://www.boenders.keurslager.nl en http://www.boenders-echtebakker.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven