Boeren willen lege schappen in de supermarkten

BERKELLAND – Als het aan de boeren ligt die zich hebben aangesloten bij Farmers Defense Force (FDF) zijn de schappen in de supermarkten vlak voor de kerst leeg. Ze willen een sobere kerst voor de Nederlanders, om zo te laten zien hoe velen van hen op dit moment leven. FDF wil volgende week diverse distributie centra van verschillende supermarktorganisaties blokkeren om zo aanvoer naar de supermarkten te voorkomen, een aantal Berkellanders heeft onze redactie laten weten ook mee te willen gaan doen. Het Centraal bureau voor levensmiddelen (CBL) heeft al aangekondigd naar de rechter te stappen. Volgens het CBL veroorzaakt het plat leggen van één distributiecentrum al een miljoenenschade. Het CBL wil dan ook elke boer die deelneemt aan de actie hoofdelijk aansprakelijk stellen voor de schade. Of de actie ook daadwerkelijk doorgaat is nog even afwachten. Wellicht kun je dit weekend alvast wat rekening houden met de kerstboodschappen.

Foto: Archief foto van een van de vorige acties

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven