CDA Berkelland zet vrijwilligers in het zonnetje tijdens “Nationale vrijwilligersdag”


BERKELLAND – Vandaag is het Nationale Vrijwilligersdag. Alle fractieleden van het CDA Berkelland zette daarom één of meerdere vrijwilligers in het zonnetje. Gisteren trapte Wily Erinkveld af bij: Erik ten Dolle uit Geesteren. Erik zet zich in voor het hele dorp Geesteren met in het bijzonder de voetbalvereniging. Zo is hij medeorganisator van “De nacht van Geesteren”, het darttoornooi en “Super Sunday”. Erik is ook de man die buurt “De Bleeke” aan mooie prijzen heeft geholpen tijdens de allegorische optochten en mede door zijn inzet is Geesteren de mooiste plaats van Gelderland geworden. Erik is een man die denkt in oplossingen en niet in problemen. In Beltrum ontvingen op landelijke vrijwilligersdag 7 december jl. twee jonge krachtpatsers de CDA bloemen voor al hun vrijwilligerswerk.

Jelle klein Gunnewiek en Pascal te Bogt zijn dit jaar niet alleen de carnavalshoogheden, maar hebben al een flinke staat van dienst binnen het Beltrumse verenigingsleven. Zo is Pascal panellid van het Noaberfonds, aanjager van het CPO traject 3.0, voorzitter van wagenbouwgroep Dynamite. Jelle is bestuurslid van muziekvereniging Concordia, ontwerper en bouwer bij corsogroep De Toekomst en vrijwilliger bij carnavalsvereniging De Belhamels. Of dat nog niet genoeg is waren beide jonge mannen jaren jeugdleider/-trainer bij vv VIOS, organisatoren en leiders van de Flierefluiters zomerkampen. De bardiensten in de VIOS-huiskamer, en Jelle ook nog eens in de Nootzaak van Concordia, kunnen op de gezellige ondersteuning rekenen. Beide twintigers vertegenwoordigen een nieuwe generatie Beltrummers, die het bouwwerk in stand houden van een gezonde vitale samenleving. 

In Borculo werden zelfs meerdere vrijwilligers in het zonnetje gezet! Frank Jonk ging samen met Maikel van der Neut (gebiedswethouder Borculo) een presentje brengen aan de vrijwilligers van de Berkelzomp in Borculo waar zij zeer gastvrij werden ontvangen! De 20 vrijwilligers die deze mooie traditie in stand houden, verzorgen iedere zomer weer leuke vaartochten voor onze inwoners, maar ook veel toeristen. Een prachtige stichting die écht bij Berkelland hoort! Onder het genot van een berkelbittertje werd nog even een goed gesprek gevoerd! Maikel en Frank gingen overigens niet met lege handen naar huis!

Foto’s: CDA Berkelland

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven