Geld voor houtdorp Geesteren en Op d’n Esch Eibergen

BERKELLAND – Er zijn deze week wederom 2 aanvragen van het Berkellands Naoberfonds gehonoreerd. Dit keer gaat er geld naar het opzetten van een Houtdorp tijdens de meivakantie 2020 in Geesteren en het inzetten van een bemiddelaar om de activiteiten en het spelen om de school bij Op d’n Esch in Eibergen uit te kunnen breiden richting de buurt. Vanaf de start van het Naoberfonds in september 2019 zijn al ruim 40 enthousiaste personen op het spreekuur geweest bij ideeëndokter Johan Godschalk.

In oktober 2019 zijn de eerste 3 subsidieaanvragen gehonoreerd:
• Plaatsen van 4 bankjes om ontmoetingsplekken te creëren in Rekken
• Ondersteuning plan voor vermindering zwerfvuil in en om Berkelland
• Creëren educatieve mogelijkheden in Synagoge Borculo

In december 2019 zijn op advies van de adviescommissie van het Berkellands Naoberfonds enkele aanvragen afgewezen en is een aantal aanvragers verzocht om hun aanvraag verder uit te werken en terug te komen.

Op de vrijdagen 27 december 2019 en 3 januari 2020 is er geen spreekuur van ideeëndokter Johan Godschalk. Daarna is hij weer elke vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur aanwezig in het gemeentehuis in Borculo.

Heeft u ideeën voor een mooi project, dat goed is voor de leefbaarheid, draagvlak heeft in de buurt, vernieuwend en duurzaam is en waaraan veel inwoners meewerken, bezoek het spreekuur van de ideeëndokter en dien in overleg met hem een subsidieaanvraag in voor het Naoberfonds.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven