Kampioenschapsregen bij Elite/Dynamo Neede

NEEDE – Volleybalvereniging Elite/Dynamo uit Neede grossierde dit weekend in de kampioenschappen. Hieronder een aantal korte verslagen van de feestjes die werden gevierd.

Afgelopen week speelden de allerkleinste volleyballers van Elite/Dynamo een toernooi in eigen huis. En CMV N32 deed dat optimaal : door alle wedstrijden te winnen, sleepten de meiden in de eigen sporthal het kampioenschap in de wacht ! Het team bestaat uit Wieb, Lotte, Jette en Siënna. Trainster is Irma Oonk en de coach is Niek Roosenboom

De meiden van CMV N41 zijn afgelopen weekend kampioen geworden. In de wedstrijd tegen de trainingsmaatjes van CMV N42 werden er 3 van de 4 sets gewonnen en 1 set gelijkgespeeld. Dat was voldoende om de enig overgebleven konkurrent Forza N41 op een onoverbrugbare afstand te zetten. En dus werd de kampioensvlag gehesen en mochten de meiden en de trainers vele felicitatie’ s, zoenen, kadootjes en bloemen in ontvangst nemen. Maar het belangrijkste was natuurlijk de kampioensmedaille ! Het kampioensteam bestaat uit Anna Jonkman, Julia Vogt, Yoni Tenhagen en Lot Veldhuis. De trainers/coaches zijn Ronald Krijgsman en Romy Uyting.

Afgelopen weekend werden de meiden van Elite/Dynamo C1 kampioen. In een rechtstreeks duel met koploper Kerkemeijer/Gemini C1 – dat aan één set genoeg had voor een kampioenschap – stond het team voor een hele lastige opdracht : om zelf kampioen te worden moest er met 4-0 gewonnen worden. De eerste set bood een maximum aan spanning : Meisjes C1 leek de set in de knip te hebben, maar Kerkemeijer/Gemini vocht sterk terug waarna een bloedstollende eindfase ontstond waarbij Meisjes C1 met 27-25 aan het langste eind trok. De tweede set ging het lang gelijk op ( 19-19 ) maar wist de thuisploeg een beslissend gaatje te staan en werd de set met 25-21 gewonnen. Set drie was een kopie van de tweede : de teams waren andermaal aan elkaar gewaagd maar Meisjes C1 drukte op 17-17 weer door en pakte de set met 25-19. En dus moest de vierde set bepalen wie van beide teams zich kampioen mocht gaan noemen. Meisjes C1 – gesterkt door de voorsprong in sets – was daarin de bovenliggende partij tegen Kerkemeijer/Gemini, dat het kampioenschap uit de vingers zag glippen. Op 24-18 was er andermaal een mooi gespeelde aanval van de thuisploeg : de bal werd op de grond geslagen en daarmee kon de vreugdedans worden ingezet. Een ietwat onverwacht kampioenschap, want een week eerder bedroeg de achterstand op de koploper nog 9 punten. Het kampioensteam bestaat uit : Bibi Zhang, Jet Grooters, Emma van Rosmalen, Guusje van Londen, Lian ter Woerd, Melissa te Kolsté, Lisa te Rietmole, Bo Veldhuis en Louise Eggink. De trainers/coaches zijn Gerrit Willemsen en Jan Dijkhuis.