Speeltuin de Berg winnaar vergulde witzstok


NEEDE – Afgelopen zondag organiseerde de jongerenafdeling van NCG de Vlearmuze haar jaarlijkse préskimiddag bij Café de Ruif in Neede. Traditiegetrouw wordt op deze middag de winnaar van de vergulde witzstok bekend gemaakt. Deze eervolle prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of stichting die zich inzet
voor de Needse jeugd. In de bomvolle kroeg aan de Borculoseweg werden de vrijwilligers van Speeltuin de Berg als 21e winnaar van de vergulde witzstok bekend gemaakt. Zij volgden hiermee de survivalrunners van D’RAN op die de prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen. Speeltuin de Berg bestaat inmiddels al 63 jaar, maar haar voortbestaan hing vorig jaar nog aan een zijden draadje. Een noodkreet van het bestuur schudde de Needenaren wakker en leverde de broodnodige vrijwilligers op.

Een groep van 6 vrijwilligers heeft zich ontfermt over de speeltuin waardoor deze nu met een grotere
groep vrijwilligers wordt opgeknapt. Dit heeft erin geresulteerd dat de speeltuin weer dagelijks open is.
Daarnaast is deze groep ook gestart met het maandelijks organiseren van activiteiten voor de Needse
kids. Ook dit initiatief is zeer goed ontvangen door onze dorpsgenoten. Recent nog trok hun
Halloweentocht meer dan 500 deelnemers! Het is wat betreft de kersverse jongerenhoogheden prins Bas 1e en prinses Anne dan ook geheel verdiend dat deze vereniging er dit jaar met de vergulde witzstok vandoor gaat.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven