12, 13 en 14 juni Reurpop in Ruurlo

RUURLO – De echte festivalgangers hebben het natuurlijk allang in de agenda staan. Op 12, 13 en 14 juni zal Ruurlo in het teken staan van Reurpop. De organisatie heeft flyer die het evenement moet promoten inmiddels klaar. Vorige week liet de organisatie weten dat de kaartverkoop voor een deel weer zal gaan verlopen via de “Nachtoele” actie. Deze zal op 6 februari aanstaande plaats vinden bij de IJsbaan van Ruurlo. Reurpop is een driedaags festival dat plaats vindt in Ruurlo. De oprichting had zijn oorsprong op een warme zondagmiddag in augustus 2007, toen jongerenvereniging Jong Gelre Ruurlo een ‘levend tafelvoetbal toernooi’ organiseerde. De vereniging vond namelijk dat het tijd werd om in Ruurlo meer leven in de brouwerij te brengen. Vele jongeren meldden zich aan, veelal verenigd in diverse vriendengroepen variërend in een leeftijd van 16 t/m 35 jaar. Het toernooi werd een daverend succes. Naast het sportieve gedeelte was er ruimte voor een gezellig samenzijn onder het genot van muziek en een drankje. De middag werd door diverse deelnemers geëvalueerd en iedereen was het erover eens: de middag was meer dan geslaagd. Besloten werd om samen met diverse vriendengroepen een feest te organiseren, een feest voor jong en oud.

Tijdens de officiële oprichting in 2007 stelde de organisatie zich een aantal doelstellingen, doelstellingen waar het festival aan moest voldoen. Deze doelstellingen waren: gezelligheid, diversiteit, saamhorigheid, originaliteit, laagdrempeligheid en kwaliteit. Tot op de dag van vandaag zijn dit nog steeds de belangrijkste kernwaarden van het festival. In het eerste jaar lag de focus voornamelijk op muziek. Tegenwoordig is daar spektakel en theater aan toegevoegd.

Enkele bekende artiesten die het festival de afgelopen jaren hebben opgeluisterd zijn: Miss Montreal, Gerard Ekdom, Kensington, Jett Rebel, Kraantje Pappie, The Partysquad, Lucas Hamming en the Kik. Ook regionaal talent krijgt veelvuldig de kans om de kwaliteiten te tonen. Het festival wordt georganiseerd door stichting ‘De Vrienden van Reurle’. De complete organisatie bestaat uit vrijwilligers die zich allen belangeloos inzetten. In totaal wordt Reurpop mogelijk gemaakt door ruim 500 vrijwilligers en meer dan 300 sponsoren. Zonder deze vrijwilligers en sponsoren is het niet mogelijk om het festival te organiseren. In 2020 vindt Reurpop dus plaats op 12, 13 en 14 juni. Wil je meer lezen over onze historie? Kijk dan op http://www.reurpop.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven