Algeheel vuurwerk verbod in Berkelland?

BERKELLAND – Burgemeester Joost van Oostrum zei Nieuwjaarsdag voor onze camera dat, zeker in vergelijking met andere plaatsen in Nederland, de jaarwisseling in Berkelland relatief rustig was verlopen. Inmiddels heeft de burgemeester via andere media wel laten weten toch graag een algeheel vuurwerkverbod te zien. Volgens hem veroorzaakt onze vuurwerktraditie nu zoveel overlast dat er moet worden ingegrepen. Vooral het niet houden aan de afsteektijden zorgt, al jaren, voor veel onrust in onze gemeente. Nieuws uit Berkelland publiceerde begin oktober al een artikel over een jongeman die in Borculo vuurwerk gooide naar schotse hooglanders. Er kwamen tientallen reacties binnen van mensen die elders in de gemeente ook vuurwerk overlast hadden. Als het aan Van Oostrum ligt is dat binnenkort afgelopen, maar helpt zo’n algeheel verbod? Wij zijn benieuwd naar jullie mening! Laat je horen via deze site of onze poll op Facebook.

Deel dit artikel:

13 gedachten over “Algeheel vuurwerk verbod in Berkelland?”

  1. Een vuurwerk verbod buiten de afsteektijden mag best van mij. Dan moet er ook pas oudjaarsdag vuurwerk gekocht kunnen worden net als jaren terug. Een stukje opvoeding door het de kinderen mee te geven hoe het hoort lijkt mij ook wel bij te dragen aan een veiliger oud en nieuw.

  2. Zolang er vuurwerk verkocht word zal een verbod geen oplossing zijn, als bewijs voer ik de grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan.

  3. Verbieden ze houden zich toch niet aan afsteek tijden. Dieren en er zijn ook ouderen zo bang!! En er wordt zulk zwaar vuurwerk gebruikt

  4. Totaal verbod, niet meer te krijgen, dan valt illigaal vuurwerk, (want dan is er geen ander meer), eenvoudiger op te sporen en is iedereen die vuurwerk afsteekt illigaal bezig.
    Daarnaast centrale vuurwerkshows organiseren, op een terrein buiten het centrum waar mens en vooral dier er geen last van heeft.

  5. Mark scholten

    Verbieden is een waardeloze beslissing de harde knallen ruim voor oud en Nieuw zijn Al verboden. Dat heel nederland klaar is met vuurwerk klopt van geen Kant dat blijkt wel uit de verkoop cijfers. Bij een verbod op consumenten vuurwerk verdwijnen de lusten voor een hele grote groep .maar de grote lasten van illegaal vuurwerk blijven en zullen verergeren. Een verbod op consumenten vuurwerk is geen doortastende maatregel van de sterke arm.

  6. Ik heb op oudjaarsdag gewerkt, zoals het nu gaat met vuurwerk moeten we niet meer willen, ik denk dat je niet alleen de jeugd maar ook de ouders van de jeugd die zoveel ellende veroorzaken veel strenger moet straffen. Ik ben voor een algeheel verbod.

  7. Verbod wordt nu hoog tijd. Maar alleen verbieden is natuurlijk niet voldoende. Alternatief moet zoveel indruk maken, dat het een logisch alternatief wordt. Anders hangt het weer van de handhaving af. En daar kunnen we het niet op aan laten komen. Dat werkt nu al niet. En dat zou ook niet nodig moeten zijn.
    Bewustwording van kosten, schade en leed zou toch een eye-opener moeten worden.
    Zodat we als gemeenschap besluiten, dat dit zo niet langer kan.
    Mensen in de stress, dieren in de stress. Leuk Oud- en Nieuwjaar vieren.
    En alleen omdat een select deel van Nederland dat wel geinig vindt.
    Centraal georganiseerd feest en dan samen aftellen met “echt” vuurwerk. En verder geen verkoop van consumentenvuurwerk. En iedereen die toch ergens iets “koopt”, wordt dan vanzelf door de buurt met de nek aangekeken. En dat ook met zijn allen besluiten.

  8. Jan Weijenberg

    Verbieden, net zoals het vreugdevuur in Scheveningen. Alleen siervuurwerk vanaf 20.00 uur tot 01.00 uur.

  9. Alleen vuurwerk op oudjaar tussen 22uur en 01.uur
    En zeker niet het hele jaar door, wat nu wel het geval is in Eibergen

  10. Onze gemeenschap wordt al zo veel beschermd dan mensen juist gevaar gaan opzoeken nu is dat met vuurwerk maar als dat ook al verboden wordt wordt het wel weer iets anders.
    En er worden laaste jaren al zo veel tradities verboden zoals zwarte piet. Wanneer komt er eens een regel dat halal slachten niet meer mag want buitenlandse tradities morgen wel blijven wel verliezen onze Nederlandse cultuur!!

  11. Voor de huisdieren vind ik het prima .. maar dan moet het buiten oud en nieuw ook verboden worden .zoals op het voetbalveld als er een thuis wedstrijd is . Dat mag ook maar zo zonder vergunning en de politie staat er bij te kijken .er wordt dan met twee maten gemeten

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven