Burgemeester leest boek voor in Rekken


REKKEN – Kindercentrum Oqido doet ook dit jaar weer mee met de Nationale Voorleesdagen. Dit bestaat sinds 2004 en is een initiatief van Stichting lezen. Het is een jaarlijks terugkerende campagne met als doelstelling het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen of hier nog hulp bij nodig hebben. Het is speciaal gericht op kinderen tussen de 1,5 jaar en 6 jaar oud. Het helpt bij de ontwikkeling van hun woordenschat. Dus ook erg geschikt voor kinderen die een kinderopvangvoorziening bezoeken zoals een kinderdagopvang of een peuterspeelzaal. Bij kindercentrum Oqido worden de kinderen dan ook elke dag voorgelezen. Vaak wordt dit ook gekoppeld aan het Nationaal Voorleesontbijt. Het is erg belangrijk om de dag met een goed ontbijt te beginnen. Dan heb je meer energie en dat heb je nodig om nieuwe dingen te leren. Om hier meer bekendheid aan te geven, is het leuk om een bekend persoon uit te nodigen om te komen voorlezen. Kindercentrum Oqido in Rekken heeft burgemeester Joost van Oostrum bereid gevonden om bij hen het prentenboek: “Moppereend,” te komen voorlezen.

Woensdagochtend 22 januari zaten er 18 peuters aan een lekker ontbijt, dat was gesponsord door Jumbo Patrick Höbelman. Er was keuze uit meerdere soorten bolletjes met zoet en hartig beleg. Daarna is het tijd om voor te lezen.

Dat gaat gebeuren bij basisschool de Berkel waar Oqido mee samenwerkt: IKC de Berkel. De burgemeester maakt even een gezellig praatje met de kinderen en gaat dan op een mooie stoel zitten. Het verhaal gaat over een eend die een droge vijver heeft en geen vriendjes om mee te spelen. Hij moppert op iedereen die hij tegenkomt en boven zijn hoofd hangt een grijs wolkje dat steeds groter wordt. Uiteindelijk knapt de wolk en gaat het heel hard regenen. Alle dieren zijn blij en de vijver is weer vol.

De regenbui is verdwenen en daarvoor in de plaats verschijnt een mooie regenboog. De burgemeester stelt af en toe een vraag en de kinderen reageren met leuke antwoorden. Na afloop willen de kinderen van groep 1 en 2 de burgemeester nog een hand geven of een mooie tekening. De peuters hebben ook een presentje voor de burgemeester en 1 van de peuters durft dat wel aan hem te geven.

Kindercentrum Oqido en basisschool de Berkel hebben af en toe gezamenlijke activiteiten. De Nationale Voorleesdagen is er 1 van. Verder vieren we o.a. samen carnaval, doen we samen spelletjes met de koningsspelen, hebben we een paasactiviteit en met Kerst mogen we meedoen met het kerstdiner. De ene keer komen de peuters bij de basisschool en de andere keer komt de basisschool bij de peuters.

De oudste peuters mogen zelfs af en toe een uurtje bij groep 1 en 2 spelen. Dit alles is om de kinderen samen te laten spelen en ook te wennen aan de basisschool. Ze zijn dan al een beetje bekend met school en zien hun vriendjes weer terug.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven