Meer kans voor jongeren uit Berkelland op huurwoning

BERKELLAND – Jongeren tot ongeveer 30 jaar komen steeds moeilijker aan een sociale huurwoning, terwijl zij de grootste groep woningzoekenden vormen. Daar gaat ProWonen wat aan doen. Een pakket van maatregelen is in de maak om deze woningzoekenden in 2020 meer kans te geven. Zo krijgen zij voorrang op een aantal betaalbare woningen in Neede, Eibergen, Borculo en Ruurlo. Ook kijken we kritisch naar een aantal woningen die met voorrang worden aangeboden aan mensen van 55 jaar en ouder. Een deel van deze woningen kan wellicht ingezet worden voor alle leeftijden.

Een belangrijke aanvulling is dat de woningen waarbij de jongeren voorrang krijgen, toegewezen worden via Zoek Gerichte Loting. Daarmee krijgen jongeren die specifiek in een bepaalde plaats zoeken, nóg meer kans.

In de afgelopen periode heeft ProWonen op verschillende manieren de situatie op de huurwoningmarkt onderzocht, waarbij specifiek op de situatie voor jongeren werd ingezoomd. Begin vorig jaar is er onderzoek gedaan naar de factoren die van invloed zijn op de toenemende vraag naar sociale huurwoningen. Per kern is de druk ten opzichte van het gemiddelde van ProWonen zichtbaar gemaakt. Daarnaast heeft men in Neede en Borculo de afgelopen jaren pogingen gedaan om met jongeren in gesprek te komen.

Foto ProWonen 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven