Nieuwe expositie in het gemeentehuis met werk van Geert van der Veer

BERKELLAND – Van 2 januari tot 31 maart 2020 is er in de Publiekshal van het gemeentehuis een expositie van werken van de Eibergse fotograaf Geert van de Veer te zien. Geert van der Veer begon een jaar of veertig geleden met foto’s maken. Het was de tijd van zwart/wit, donkere kamer en chemicaliën. Onbekommerd spoelde je de restanten van ontwikkelaar en fixeer na een spannend avondje DOKA door de afvoer van het aanrecht weg. Ook nadat het in kleur afdrukken voor de amateur toegankelijk was geworden bleef Geert het zwart/wit afdrukken trouw.

Zoals wel meer gebeurt: er kwam de klad in en het fotograferen was even passé. 14 jaar geleden maakte hij kennis met Arjen Drost, beroepsfotograaf, die vooral bekend is van poolexpedities. Het natuur fotograferen werd meer dan een hobby. Liefde voor deze tak van beeldbeleving greep Geert en gaat inmiddels zover dat het niet alleen bij objecten blijft.

Uit vuur en IJzer heet de huidige expositie. Elke getoonde foto is uniek. Het geeft prachtig weer wat samenwerking teweegbrengt. Het roest kan niet zonder ijzer en het ijzer kan niet zonder het water en de zuurstof. Voeg zout aan het water toe en het proces wordt weer anders en misschien wel mooier.  De foto’s zijn eigenlijk kunstwerken die de natuur zelf heeft gemaakt. Het zijn stuk voor stuk kleine details uit een groter verband.

Het is alleszins de moeite waard om het werk van Geert tijdens de openingstijden in het gemeentehuis te komen bekijken. Ook als Berkellandse inwoner exposeren? Stuur een mailtje naar [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven