Slinge Werkt! B.V. opgericht door SDOA


BERKELLAND – De Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) richt per 1 april a.s. Slinge Werkt! B.V. op. Het Algemeen Bestuur van de SDOA heeft hiervoor haar toestemming gegeven. Eerder gaven de Regionale Cliëntenraad Participatiewet en de Ondernemingsraad van SDOA al hun goedkeuring. In Slinge Werkt! B.V. worden de arbeidsovereenkomsten van de medewerkers nieuw Beschut Werk ondergebracht.

Nieuw Beschut Werk is een onderdeel van de Participatiewet die de SDOA voor de gemeente Berkeland, Oost Gelre en Winterswijk uitvoert. De naam “Slinge Werkt! B.V.” verwijst naar de laaglandbeek “Slinge” die door alle drie SDOA-gemeenten stroomt.

Personen die veel begeleiding nodig hebben om te kunnen werken, kunnen bij het UWV laten beoordelen of zij in aanmerking komen voor nieuw Beschut Werk. Jaarlijks maakt het Rijk per gemeente een taakstelling bekend. Deze taakstelling is de basis voor het aantal arbeidsovereenkomsten dat aan geïndiceerde personen wordt aangeboden.

Door de accountmanager van het Werkgevers Service Punt Achterhoek worden personen geplaatst op een aangepaste functie in een zo regulier mogelijke werkomgeving. De klantmanager van SDOA zorgt -samen met de werkbegeleider- voor de begeleiding van de medewerker.

Op dit moment zijn er 19 medewerkers werkzaam via een tijdelijke arbeidsmarktintermediair. Per 1 april 2020 krijgen deze medewerkers een arbeidsovereenkomst bij Slinge Werkt! B.V. aangeboden.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Slinge Werkt! B.V. opgericht door SDOA”

  1. Jaja het is weer eens zover de mensen waarover het gaat moeten het weer lezen in de krant of horen via iemand anders, het is weer de bekende koehandel en gezeul met mensen welke over het algemeen toch al aan de onderkant van de samenleving zwerven. SDOA ja juist dat zijn over het algemeen de oud werknemers van de ” Hameland ” daar was het precies hetzelfde verhaal als er veranderingen kwamen konden de medewerkers het lezen in de krant of horen van iemand uit de omgeving. Daarom vindt ik het een schandelijke en achterbakse vertoning van SDOA ex Hamelanders altijd het zelfde ze leren het NOOIT !!!.

    EEN NEEDENAAR

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven