Uitreiking Gouden Waterrot 2020 ECG de Waterrotn Eibergen

EIBERGEN – Afgelopen zondag, 12 januari, vond de jaarlijkse receptie van ECG de waterrotn uit Eibergen plaats. In een bomvolle zaal in residentie Grand Café de Klok –Patisserie hadden zich onder muzikale begeleiding van dj Disco Kings (Christo Meijer) een zestal buurt carnavalsverengingen verzameld. Het aanwezige publiek werd tussendoor onder andere getrakteerd op spetterende optredens van maar liefst een zestal dansgroepen behorende tot de diverse verenigingen., een verrassingsoptreden van Full Power en een buut van onze burgemeester Joost van Oostrum, zijn creatie van Annie Borckink (oud lid van onze vereniging) was grandioos).

 

Eén van de hoogte punten van de jaarlijkse receptie is, klokslag 12 uur, de traditionele uitreiking van de Eibergse Waterrot. In de volksmond wordt deze genoemd de “Gouden Waterrot”.

Hoewel de Waterrot dit jaar een bronzen kleur heeft, blijft het de Gouden Waterrot.

Het ‘Gouden’ slaat meer op de verdiensten van de ontvanger dan van het materiaal waarvan deze is gemaakt. Het doel van deze onderscheiding is om elk jaar weer stil te staan bij mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen.

Door de vele bezuinigingen die de laatste jaren op ons af zijn gekomen en nog zullen komen wordt de inzet van vrijwilligers alleen maar belangrijker. Zij zijn de pilaren waar een groot deel van de samenleving op steunt. Verenigingswerk, sport en vele andere maatschappelijke en sociale activiteiten zijn ondenkbaar zonder deze vrijwilligers.

Met de uitreiking van de Gouden Waterrot willen de Waterrotnsymbolisch hun waardering uitspreken aan deze groep mensen.

Het bestuur van ECG “de Waterrot’n” was en is er van overtuigd ook voor dit jaar een goede bestemming voor de 30e Gouden Waterrot te hebben gevonden. Was het vorig jaar die de Waterrot kreeg uitgereikt, dit jaar was de ontvanger een persoon.

De Gouden Waterrot 2020 werd uitgereikt aan Gerwin Starink.

Argumenten om dit jaar voor deze persoon te kiezen waren en zijn;

-​Hij is eigen ondernemer

-​Hij is oed voor zijn eigen personeel

-​Hij rijdt belangeloos de bus voor de ouderenmiddag

-​Hij verzorgt het ontbijt voor Pax Kinderhulp

-​Hij is dit jaar koninklijk onderscheiden in de orde van Oranje Nassau voor zij verdiensten als 25 jarig lid van de vrijwillig brandweer in Eibergen

 

Kortom, Gerwin heeft het hart op de goede plek zitten en is een persoon die deze onderscheiding verdient. Deze onderscheiding wordt hem van harte gegund!

 

De Waterrotn bedanken niet alleen de aanwezige carnavalsverenigingen met hun dansgroepen en de sponsoren van onze loterij voor de mooie prijzen, maar iedereen die voor en achter de schermen heeft bijgedragen om deze gezellige middag tot een groot succes te maken. Het was voor iedereen genieten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven