Vier medailles voor turnsters Odival

EIBERGEN – Zeven turnsters van Odival Eibergen hebben zaterdag 18 januari hun eerste plaatsingswedsrijd geturnd in Winterswijk. Hier wisten de turnsters van Odival vier medailles in de wacht te slepen. Voor Maud Braam was er een  gouden medaille, voor Lian Schepers was er zilver, terwijl Merel Roossink en Renate Eijsink een bronzen plak mee naar Eibergen konden nemen.

Succesvolle eerste plaatsingswedstrijd 
Voor Odival begon de eerste wedstrijd met 2 turnsters in de categorie pupil 1 D3 Issi Karel en Vera kolbeek, zij turnde beide een stabiele wedstrijd. Vera eindigde op een 7e plek met een hele mooie balk oefening die goed was voor een 4e plaats. Issi eindigde met een klein punten verschil van 0,050 net naast het podium. In de 2e wedstrijd was het de beurt aan Danischa Wijnstra en Maud Braam pupillen 2 D3. Beide meiden hebben de afgelopen tijd hard getraind en dit was te zien tijdens de wedstrijden. Ondanks kleine schoonheidsfoutjes had Danischa al haar oefeningen goed onder de knie. Het was voor haar de allereerste turnwedstrijd waar ze een mooie 13e plek wist te behalen Maud turnde op de brug en balk de mooiste oefening en mocht dan ook met ruim 1.5 punten verschil op nummer 2 de gouden medaille in ontvangst nemen.

Ten slotte hebben Renate Eijsink jeugd 2 supplement H en de 2 junioren Lian Schepers en Merel Roossink supplement G deze wedstrijddag mooi afgesloten. Zij gingen alle 3 met en medaille naar huis. Renate en Merel met de bronzen plak en voor Lian was het zilver. De turnsters kunnen terugkijken op een mooie wedstrijd. De 2e plaatsingswedstrijd is op 14 maart in Doetinchem.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven