Zorgproject SDOA/UWV en zorginstelling Careaz

BORCULO – Het zorgproject gaat over mensen die door omstandigheden afstand van de arbeidsmarkt hebben genomen en nu samen met de sociale dienst SDOA en Achterhoekse werkgevers door middel van werkervaringsplekken weer proberen mee te draaien in de maatschappij. Careaz is zo’n werkgever! Het belangrijkste is dat gekeken wordt naar de persoon zelf, wat heeft hij/zij nog nodig om die leuke baan te krijgen. Door de samenwerking met SDOA, UWV en Careaz worden deze mensen intensief begeleidt naar, als dit mogelijk is, een vaste baan. Dat kan bij Careaz zijn of elders, in ieder geval iets wat passend is bij die ene persoon. Afgelopen week kwam 2e kamerlid dhr. Evert-Jan Slootsweg (CDA) op werkbezoek naar Careaz J.W. Andriessen. Hij ging in gesprek met de deelnemers en de initiatiefnemers SDOA/UWV en Careaz. Het was een openhartig gesprek waarin de klanten hun verhaal deelden met dhr. Slootsweg. Na afloop vertelde dat hij onder de indruk was van de SDOA-aanpak om met werkgevers om bijstandsgerechtigden aan werk te helpen.

De samenwerking binnen het zorgproject werpt zijn vruchten af. Aan het project doen op dit moment 5 vrouwen mee, die een uitkering hebben en graag weer aan de slag willen. Inmiddels heeft de eerste deelnemer (59 jaar) een baan gekregen. Zij begint in februari aan een opleiding in de zorg. De deelneemster die een baan heeft gekregen, vertelde blij te zijn met de nieuwe kans. Zij had in haar werkzame leven al diverse beroepen gehad voordat ze in de bijstand kwam. “Ik heb van alles gedaan, van administratiemedewerker tot rijinstructeur, zegt ze, dat waren oude werkervaringen die niet meer genoeg waren om weer aan het werk te komen. Ik heb 8 jaar lang in de bijstand gezeten. In de tussentijd was ik ook mantelzorger voor mijn moeder en heb zodoende een nieuw talent ontdekt bij mijzelf. Via dit het zorgproject ben ik vrijwilligerswerk gaan doen, heb steeds meer uurtjes gedraaid en nu heb ik een baan. Ik begint in februari met de opleiding Verzorgenden BBL.”

Na het bezoek van dhr. Slootsweg ontvingen ze bij Careaz van hem een mooi bericht: “Bedankt voor het enorm leuke werkbezoek. Wat een fantastisch programma hebben jullie voor de dames. Zo mooi dat de deelneemster weer echt een baan heeft gekregen. En misschien nog veel belangrijker was het zelfvertrouwen wat weer groeide onder hen allemaal! Ik hoop dat, mochten jullie nog tegen zaken aanlopen, dat je je vrij voelt om contact met me te zoeken. Hoop in de toekomst nog eens langs te mogen komen”.

 

Foto en tekst: Careaz J.W. Andriessen 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven