College van B&W bezoekt TRiOS Neede

BERKELLAND – Het College van burgemeester en wethouders bezocht met grote belangstelling op 11 februari het bedrijf TRiOS in Neede. Eind 2019 heeft Hielke Dijkstra, oprichter van TRiOS, het bedrijf overgedragen aan 2 medewerkers van het eerste uur. Zijn opvolgers zijn Erik van Gaasbeek en Marc Ottenschot. Beiden zijn nauw verweven met de historie en ontwikkeling van TRiOS.

Het bedrijf is gespecialiseerd in 2 kernactiviteiten, namelijk productontwikkeling en fijnmechanische machinebouw. Ze denken met diverse regionale, landelijke en zelfs internationale bedrijven mee over hightech oplossingen. Binnen de productontwikkeling is het doel om, voor de opdrachtgever, te komen tot uitgebalanceerde prototypes en nulseries, van groot tot klein. Binnen de fijnmechanische machinebouw automatiseren ze productieprocessen waarin het gaat om beweging en precisie. Ze ontwikkelen en bouwen hoogwaardige machines die met uiterste precisie bewegingen kunnen uitvoeren.

Inmiddels zijn vanuit TRiOS nog 2 bedrijven ontstaan. In 2001 ontstond Fawic, een bedrijf gespecialiseerd in transportboxen. Hiermee worden onder andere zeer kostbare kunstwerken en onderdelen voor de ruimtevaart vervoerd. In 2017 is Mubion opgericht, een bedrijf dat zich richt op micro dieptrekken. Ze maken producten uit metaalfolie met diktes van 0,4 tot 0,02 mm. Je hebt een microscoop nodig om ze echt te kunnen bekijken. In dit kleine formaat worden onder andere chirurgische instrumenten gemaakt.

Foto’s Gemeente Berkelland 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven