De katte van ôonzen nöästen noaber

GELSELAAR – Onder deze titel verschijnt dit voorjaar een mooi, gebonden boek van de vele voordrachten van Frits oet Gelster, het pseudoniem van Frits Kolkman, in Gelselaar ook bekend als Frits van Diks. Hij beschrijft levendig, met humor of met ernst, wat hem verwondert aan de natuur, aan het verleden en heden van het plattelandsleven, aan bijzondere voorvallen, of aan ontmoetingen met vaak kleurrijke personen op de grens van de Achterhoek met Twente. De teksten zijn in het Gelster’ dialect. Het boek komt tot stand in nauw overleg met Harry Peeters en met medewerking van onder andere Stichting Erfgoed Gelselaar.

Het is de bedoeling om de publicatie in te luiden in Café Florijn, met een presentatie van enkele gedichten door Frits . Het boek is dan voor het eerst verkrijgbaar, maar daarna ook op andere informele plaatsen en bij de boekhandel in de buurt.

Een datum voor de presentie zal later nog bekend worden gemaakt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven