Derby’s zijn altijd speciaal, Sportclub Neede – FC Eibergen helemaal

NEEDE/EIBERGEN – Zowel in Neede als ook in Eibergen kijken ze er al de hele week naar uit. Het onderlinge duel is altijd weer een hoogtepunt in het voetbalseizoen. Omdat Sportclub Neede een aantal jaren in de vijfde klasse verbleef, stond de derby enige tijd niet op de agenda. Dit seizoen treffen de kemphanen elkaar echter weer, eerder dit seizoen werd het op Sportpark De Bijenkamp 0-2 in het voordeel van Neede. Dat is ook de verhouding in de stand op dit moment, Neede staat 5de met 25 punten uit 14 wedstrijden en mag nog hopen op nacompetitie. FC Eibergen doet het een stuk minder, 14 wedstrijden leverde ook 14 punten op, goed voor een 9de plek. Arno Leppink en William Krabbenborg zijn beide bezig aan hun tweede periode bij de club. Beide zijn toe aan hun 6de derby. Neemt FC Eibergen komende zondag revanche? Nieuws uit Berkelland blikt vooruit met beide trainers!

William Krabbenborg trainer van Sportclub Neede:
“Sportclub Neede- FC Eibergen is en blijft een prachtig affiche. De stand op de ranglijst zegt helemaal niets en zoals zo vaak in een derby wordt er vaak veel strijd geleverd. Veel supporters en ik verwacht ook weer diverse acties van onze geweldige supporters vereniging Neede Noord die op hun eigen wijze weer aanwezig zullen zijn. Dit zijn ook de wedstrijden waar je het voor doet. Zowel als speler, maar ook als trainer. Dit wordt voor mij als trainer de 6e derby en ik kijk er weer enorm naar uit. De doelstelling van ons als promovendus dit seizoen is om in het linkerrijtje te eindigen en we kunnen concluderen dat we op koers liggen. En ik wil de club uiteraard aan het einde van dit seizoen goed achter laten. De concurrentie is groot op dit moment en op Ties ten Barge na zijn we compleet. Aan alles merk je in de spelersgroep dat deze wedstrijd enorm leeft. Er wordt onderling veel over gesproken en iedereen kijkt er weer naar uit. In Eibergen wonnen we dit seizoen, maar dat is zeker geen garantie. Het is en blijft een wedstrijd op zich. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en gaat de wedstrijd gewoon door. Ik moet er niet aan denken dat er wederom een zondag niet gevoetbald kan worden” 

Arno Leppink trainer FC Eibergen:
“Mijn verwachting is dat de wedstrijd beide kanten op kant, Neede heeft wellicht meer ervaring maar vlak onze talenten niet uit! Helaas zijn wij niet volledig inzetbaar, er missen 3 spelers door blessures, we hopen dat ze de competitiewedstrijd na carnaval weer fit zijn, daar trainen ze goed voor. Als ik het goed heb zal dit mijn 6e derby tegen Neede worden, altijd een spektakel voor de wedstrijd, zeker omdat onze recent opgerichte supportersvereniging AKB (Achterhoek Kleurt Blauw) druk in de weer is om de wedstrijd net dat extraatje te geven met een prachtige actie! Derby’s zijn altijd speciaal, veel publiek en er gebeurd veel om het veld heen! Een Derby geeft een voetballer extra motivatie om te willen winnen, iedereen wil erbij zijn! En ook is het belangrijk voor ons om te winnen ivm de stand op de ranglijst. Zodra de competitie indeling bekend is begint het te leven. Iedereen is er mee bezig. De kans is aanwezig dat de storm nog roet in het eten gaat gooien, we hebben geen invloed op het weer, het komt zoals het komt. Net als eenieder ander moeten we het gewoon over ons heen laten komen.”

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven