Inspiratiesessie op 3 maart voor programma Berkelfestival met Eibergen als centrale plaats


BERKELLAND – Op dinsdag 3 maart om 19.30 uur wordt in de Huve in Eibergen een informatiebijeenkomst/ inspiratiesessie gehouden voor iedereen die zich betrokken voelt bij de invulling van het programma van het Berkelfestival. Vereniging, bedrijven organisaties en inwoners worden uitgenodigd om hierover mee te denken en mee te werken aan de uitvoering van ideeën voor activiteiten. In het weekend van vrijdag 21 t/m zondag 23 augustus vindt het Berkelfestival 2020 plaats. De centrale locatie is dit jaar Eibergen in de gemeente Berkelland.

Om van het weekend een kleurrijke en veelzijdige ervaring te maken, wordt support gevraagd van de Eibergse (Berkellandse) gemeenschap. Tijdens deze bijeenkomst wordt een moodboard gepresenteerd voor het Berkelfestival. De bijeenkomst is in eerste instantie gericht op de centrale plaats Eibergen. Later worden ook andere activiteiten langs de Berkel geïnventariseerd.

Mogelijke hotspots in dit weekend:
• Zone Wandelpark De Maat/’t Vonder/ Haventje/ Strandje/ Openluchttheater/Shortgolf Berkelland/Erve Vunderink/De Kastanjefabriek
• Zone Centrum Eibergen/Brink/Museum De Scheper/Vuurrever/Het Hagen
• Zone Mallumse molen/Muldershuis/Kruidenhof/Labyrinth van Mallum

Kaders van het Berkelfestival
• Mensen samenbrengen langs de rivier de Berkel
• Cultuur
• Natuur en Milieu
• Sport
• Water

Wat is de bedoeling van het Berkelfestival?
Van de bron in Billerbeck (Duitsland) tot aan de monding in Zutphen verbindt de Berkel acht gemeenten met elkaar. De Berkel is verantwoordelijk voor een buitengewoon mooi landschap. Het jaarlijkse Berkelfestival viert dat prachtige landschap, de aantrekkelijke dorpen en steden en de levendige cultuur langs de rivier. De gedachte achter het Berkelfestival is om in een weekend veel mensen langs de rivier samen te brengen. Het biedt een gevarieerd aanbod; van sport en cultuur tot en met water en natuur.

Eibergen centraal
Van de bron tot de monding stroomt de Berkel over een lengte van bijna 115 km. Ook met heel veel activiteiten is het lastig over deze afstand een ‘festivalgevoel’ te realiseren. Daarom staat er elk jaar één Berkelgemeente centraal. In 2019 was dat de Duitse Stadt Gescher en in 2020 is dat Eibergen in onze gemeente Berkelland.

Geïnteresseerden kunnen zich voor de bijeenkomst per email aanmelden via:: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven