Liefdespad Ruurlo geopend door Jan Markink

RUURLO – Na jaren dromen, flirten en verlangen was het vandaag eindelijk zover: op Valentijnsdag 2020 werd Het Liefdespad in Ruurlo op symbolische wijze geopend. Jan Markink, gedeputeerde bij de Provincie Gelderland, onthulde de eerste informatiezuil op het Kerkplein in Ruurlo voor het grote publiek. Daarna gaf Jan ten Hove, voorzitter van Stichting  Het Liefdespad, met een Cupido-waardige actie het startschot voor het plaatsen van de eerste kunstwerken.

Met deze bijeenkomst heeft Het Liefdespad een veelbelovende stap gezet in de ontluikende liefde voor Kunst in de natuur. Ruurlo heeft vanaf vandaag de vlinders in de buik.

Het Liefdespad
Het Liefdespad loopt door de natuur van Ruurlo en voert je langs verschillende belevenissen in de omgeving. Op een aantal plaatsen langs het pad komen bijzondere loveseats: kunstzinnige zitobjecten die uiting geven aan de liefde voor de plek of een thema, zoals ‘Liefde voor het water’, Liefde voor techniek’, voor beweging of voor het platteland. Onder anderen Daan den Houter, Studio Makkink en Bey (Jurgen Bey), Tijs Rooijakkers, Hans van Bentem en Studio Ruwe Data brengen een ode aan de liefde en leveren kunstwerken voor dit hartverwarmende project. Het Liefdespad is ruim vijf kilometer lang en kan door iedereen worden bewandeld: singles, stellen, gezinnen en vrienden. Een eerste date krijgt hier een extra dimensie.

Over Stichting het Liefdespad
Het Liefdespad wordt ontwikkeld door Stichting Het Liefdespad. De stichting heeft als doel een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de leefbaarheid in de Achterhoek en het creëren van een onderscheidende toeristische beleving. Daarnaast wil Stichting Het Liefdespad Ruurlo en de Achterhoek (inter)nationaal op de kaart zetten als een toeristisch aantrekkelijke regio met veel en exclusieve attracties, en het gebied aantrekkelijker maken als woon- en werkomgeving.

Foto’s: Politie Berkelland en Jos van Ravenzwaaij

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven