Weerpraatje: Krijgen we nog storm in Berkelland?

BERKELLAND – Ik hoor en lees berichten van mensen die vinden dat het allemaal (weer) een storm in een glas water is. Maar overal uit het land komen berichten van stormschade. En op het overzicht van de gemeten windstoten in Nederland staan indrukwekkende getallen! De Tubantia en Omroep Gelderland berichten van schade in Twente en in de rest van Gelderland. Blijft Berkelland dan buitenschot. Dat zou uiteraard mooi zijn, want wie zit er nu op schade te wachten? Maar zover is het zeker nog niet. Zoals eerder bericht is het zwaartepunt van de windstoten te verwachten bij passage van met name de buienlijn bij het koufront. Dat front ligt nu nog op de Noordzee en moet vanavond nog passeren. Op dat front kunnen naar verwachting ook in dit deel van het land (zeer) zware windstoten voorkomen. Dus nog niet te vroeg juichen en vanavond zeker nog alert blijven! Overigens blijft het ook vannacht en morgen nog stevig waaien en blijft alertheid ook dan geboden!

Weerpraatje wordt verzorgd door Hans Toutenhoofd

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven