Burgemeester: Caronavirus, nogmaals blijf alert!

BERKELLAND – Sommige mensen lijken nog steeds erg laconiek onder het coronavirus. Onterecht volgens onze burgemeester. Hij heeft maandagmiddag nogmaals opgeroepen absoluut alert te blijven. Hieronder zijn volledige oproep:

Beste inwoners van de gemeente Berkelland,

Afgelopen week werden de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus aangescherpt. We begonnen twee weken geleden met vaker onze handen wassen en elkaar geen hand meer geven. Inmiddels zijn scholen, sportverenigingen en horecagelegenheden gesloten. Het coronavirus heeft veel impact op ons dagelijks leven.

Ik hoop dat we eind deze week resultaat zien van de stappen die door de Rijksoverheid zijn gezet. Want voor niemand is deze situatie makkelijk. In het bijzonder noem ik hier ouderen en kwetsbare groepen die nu geen bezoek meer kunnen ontvangen. En de ondernemers die hun inkomsten enorm zien dalen. Dit is echt een crisis met grote maatschappelijke en economische gevolgen.

Ik wil u allemaal nogmaals oproepen om gehoor te geven aan de maatregelen. Afgelopen weekend is een NL Alert verzonden met de oproep om niet massaal naar drukke plekken te gaan en echt 1,5 meter afstand te houden. Dat betekent ook even niet naar die verjaardag of met vrienden naar de keet. Het is echt in het belang van ons allemaal om ons te houden aan de voorschriften. Hierdoor hopen we dat de zorg niet overbelast raakt en iedereen die medische zorg nodig heeft, die ook krijgt.

Veel mensen nemen het initiatief om anderen te helpen. Echt fantastisch. En ook al die mensen die in de vitale beroepen aan het werk blijven, verdienen wat mij betreft een groot compliment. Echt naoberschap. Zo helpen wij elkaar door deze moeilijke tijd heen.

Let op jezelf en hou rekening met de ander.

Joost van Oostrum
Burgemeester

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven