Duurzaam design op Tormijnschool in Noordijk

NOORDIJK – Er was een ware showroom van allerlei mooie producten in groep 7 en 8 op de Tormijnschool! De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 7 en 8 hun best gedaan om een product te ontwerpen dat past bij
duurzaamheid. Dit deden ze alleen of in twee- of drietallen. Ze konden gebruiksvoorwerpen pimpen, een spel maken of van oude kleding nieuwe kleding maken.

De producten waren zeer divers: Laura en Britt showden hun houten tafel gemaakt van pallets, Manouk had een riem van een binnenband van de fiets gemaakt en een stoel met een zitting die was gemaakt van gevlochten fietsband en meerdere kinderen hadden hun skateboard voorzien van een eigen ontwerp met een nieuwe verflaag. Ook
waren er producten die niet mis zouden staan in een winkel; zoals de lampen die waren opgehangen met kettingen rondom een dikke tak of het spijkerschort en de tas, gemaakt van oude spijkerbroeken.

Vol trots presenteerden de leerlingen hun voorwerp waarin ze vertelden hoe ze het
hadden gemaakt en waarom het duurzaam was. Dit alles werd uitgevoerd rondom het thema duurzaamheid, waarbij de leerlingen hebben geleerd dat je niet zo maar alles moet weggooien. Ook is het van belang om zuinig om te gaan met onze grondstoffen. Ze hebben geleerd dat je veel spullen kunt restaureren of kunt gebruiken om er iets anders van te maken.

Daarnaast kost het maken van al die spullen veel energie en dat is belastend voor ons milieu. De kinderen waren zichtbaar trots op hun eigen, duurzame design product!

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven