Goed bezochte buurtschappenbijeenkomst

BERKELLAND – Onze gemeente bestaat uit kernen, kleine kernen en buurtschappen. Ieder met eigen wensen en m leefbaarheidsvraagstukken. Maandag 2 maart waren de besturen van de buurtschappen die een convenant met de gemeente hebben gesloten uitgenodigd door de gemeente Berkelland om met elkaar ervaringen uit te wisselen. In totaal waren er 15 bestuursleden van 9 buurtschappen aanwezig.

Samen de agenda maken
In het najaar waren de buurtschappen benaderd om onderwerpen voor het overleg in te brengen. Op een deel van de ingebrachte thema’s (bijvoorbeeld afvalbeleid, energietransitie en glasvezel) heeft de gemeente schriftelijk gereageerd. Andere onderwerpen zijn deze avond besproken.

Thema’s in het buitengebied
Er was uitgebreid aandacht voor het thema wonen in het buitengebied (Inventarisatie bestaande (vergunde) woonsituaties en voorwaarden voor nieuwe woningsplitsingsverzoeken). Daarnaast werden punten als wegenonderhoud en ouderen (onderzoek naar ouderen in de buurtschap in het kader van stil leed en sociaal isolement) besproken. De gemeente gaf verder informatie over het leefbaarheidsonderzoek dat binnen de gemeente is uitgevoerd, het Berkellands Naoberfonds, de Berkellandwijzer, het mantelzorgknooppunt, de asbesttrein en de keukentafelgesprekken met boeren: informatie waarmee de besturen naar hun achterban kunnen.

Meer samenwerking opzoeken
Een zinvolle avond om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Afgesproken is dat de gemeente jaarlijks een dergelijke bijeenkomst zal beleggen en dat de buurtschappen elkaar onderling opzoeken waar het gaat om gemeenschappelijke thema’s.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven