Hugo Borst komt naar Eibergen

EIBERGEN – Van 7 tot en met 15 maart vindt de 85ste Boekenweek plaats. Deze week staat in het teken van ‘rebellen en dwarsdenkers’. Ter gelegenheid van deze Boekenweek is op donderdagavond 12 maart de schrijver en journalist Hugo Borst te gast in de Eibergse Bibliotheek. Aanvang van deze avond: 20.00 uur. De bibliotheek is geopend vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via de website http://www.oostachterhoek.nl. Leden van de bibliotheek betalen 7,50 euro, niet-leden tien euro.

De Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen.

Pleitbezorger betere ouderenzorg
Van sportjournalist, mediapersoonlijkheid en auteur Hugo Borst (1962) verscheen in 2015 de bundel Ma, een verzameling van columns die hij schreef voor het Algemeen Dagblad over het leven van zijn dementerende moeder en zijn persoonlijke rol als haar mantelzorger. Er werden meer dan 100.000 exemplaren van het boek verkocht. De omstandigheden in het verpleeghuis zorgden ervoor dat Borst zich, samen met Carin Gaemers, met een brief aan staatssecretaris Van Rijn mengde in de discussie over de organisatie van zorginstellingen. Deze brief werd in oktober 2016 gevolgd door een manifest ‘Scherp op ouderenzorg’ met tien punten om de ouderenzorg te verbeteren. Voor hun inzet kregen ze de Machiavelliprijs 2016 en de Issue Award 2017. In 2017 volgde Ach, moedertje, het tweede boek over zijn moeder. Het boek is een intiem, geestig maar ook spannend verslag vanuit het verpleeghuis. Op 17 augustus 2018 overleed mevrouw Borst aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer.

De rebel als sportjournalist
Borst startte zijn schrijfcarrière met het boek De Coolsingel bleef leeg, een boek waarin hij een seizoen lang voetbalclub Feyenoord volgde. Het boek verscheen eerst als special van het tijdschrift Hard Gras en groeide uit tot een sportklassieker. Het werk van Borst is doorspekt met voetbal: niet alleen zijn gepubliceerde boeken gaan erover, maar Borst schuift ook regelmatig aan bij programma’s als Studio Sport en tijdens speciale uitzendingen rond het EK of WK voetbal. Zijn haat-liefde verhouding met Louis van Gaal mondde uit in het boek O, Louis, waarin hijzelf en diverse prominenten hun mening geven over de voetbaltrainer.

Signeren
Hugo Borst zal tijdens de lezing natuurlijk ook vragen van aanwezigen beantwoorden. Daarnaast signeert hij zijn boeken. Boekhandel Gellekink uit Eibergen is aanwezig met titels van de schrijver.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven