Officieel: 1 Corona besmetting in Berkelland

BERKELLAND – In Berkelland is nu 1 persoon officieel besmet geraakt met het coronavirus. Dat blijkt uit de actuele cijfers die het RIVM donderdag 19 maart heeft gepresenteerd. In werkelijkheid zal het aantal besmette personen hoger liggen, dit komt omdat niet iedereen meer wordt getest. 

UPDATE: Lees hieronder de reactie van de gemeente en burgemeester Joost van Oostrum

Vandaag is bekend geworden dat een inwoner van gemeente Berkelland besmet is met het coronavirus. De patiënt verblijft momenteel in isolatie.

Burgemeester Van Oostrum: ‘Ik wens de patiënt beterschap. Mogelijk zijn er ook andere niet-geregistreerde patiënten, niet iedereen wordt momenteel nog getest. Ook hen wens ik beterschap! Nogmaals roep ik iedereen op om zich aan de richtlijnen van het rijk te houden. Laten we de gezondheid van ons allen voorop zetten, ook dat is naoberschap.’

GGD Noord- en Oost-Gelderland onderzoekt met wie de patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). Contacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en krijgen instructies over wat zij moeten doen.

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op http://www.gemeenteberkelland.nl.
Verder is alle actuele informatie over het coronavirus is te vinden op www.rivm.nl of http://www.rijksoverheid.nl/corona. Voor vragen is er een publieksnummer: 0800-1351.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven