Weerpraatje: Lente, winter, lente?

BERKELLAND –  Het ziet er goed uit voor de komende dagen! Temperaturen rond de 15 graden, droog, steeds meer zon en vrijwel geen wind. Een gevoel van lente dus. Maar het lijkt er op (nog niet zeker) dat de wind eind van de week naar het oosten gaat draaien en er veel koudere lucht naar Nederland kan stromen. Dan kan de temperatuur overdag terugvallen naar een graad of 7 en in de nacht kan het dan licht gaan vriezen. Niet zo gunstig voor al die knoppen die in de (fruit)bomen aan het opzwellen zijn. Zo te zien is het wel een tijdelijke dip en gaan we in de daarop volgende week weer richting lente. Overigens ziet het er wel naar uit dat we een langere droge periode ingaan. Ook wel even goed na al die regen van de laatste tijd!

Weerpraatje wordt verzorgd door Hans Toutenhoofd 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven