Excelsior Eibergen gaat oud papier wel huis-aan-huis ophalen


EIBERGEN – Op donderdag 12 maart werden maatregelen van kracht om het coronavirus in te dammen, waardoor de huis-aan-huisinzameling van oud papier tijdelijk niet mogelijk was. In de maand april heeft muziekvereniging Excelsior Eibergen er daarnaast voor gekozen geen brengpunt te creëren, om contactmogelijkheden tussen personen te minimaliseren. Afgelopen dinsdag is duidelijk geworden hoe de komende periode moet worden ingevuld.

Doordat Excelsior normaliter al inzamelt met behulp van kraakperswagens, is slechts een kleine aanpassing nodig om te kunnen voldoen aan de geldende richtlijnen van het RIVM. Coördinator Mark Wennink: “We vergroten de inzet van het aantal kraakperswagens tot vier stuks. Per route gaan slechts twee personen op pad, die elk een zijde van de weg nemen. Hierdoor is 1,5 meter afstand goed mogelijk. De adressen in het buitengebied waar we normaliter ook komen, zullen we nog steeds bezoeken met de trekker, maar hierop zal maximaal een persoon meerijden. Daarnaast richten we de koffiepauze anders in en blijven mensen met klachten natuurlijk thuis. Er zal geen container bij ’t Spieker staan om samenkomst van mensen te voorkomen. De werkwijze heeft de goedkeuring van zowel de gemeente als de Rijksoverheid zodat we op een veilige manier ervoor kunnen zorgen dat iedereen in Eibergen zich van oud papier kan ontdoen.”

Excelsior zamelt zaterdag 2 mei in van 09.00 tot 13.00 en verzoekt iedereen het papier gebundeld of in dozen vanaf 09.00 aan de straat aan te bieden.

 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Excelsior Eibergen gaat oud papier wel huis-aan-huis ophalen”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven