Rabobank sluit alle sealbagautomaten in Berkelland

BERKELLAND – Kantoren heeft de Rabobank al enige jaren niet meer in onze gemeente, maar tot voor kort konden ondernemers nog wel hun contant geld afstorten in zo geheten sealbagautomaten. Het gebruik van deze sealbags is een efficiënte manier om als ondernemer contant geld veilig te storten bij de Rabobank. In een afgesloten verpakking kon men 24 uur per dag de eurobiljetten in een afstortkluis deponeren. Tot grote verbazing van de ondernemers stuurde de Rabobank een paar dagen voor het drukke paasweekend een brief waarin stond dat alle sealbagautomaten in Berkelland zullen worden gesloten. “Dit terwijl ze een paar dagen daarvoor hadden laten weten dat ze als Rabobank wilden samenwerken met de ondernemers in deze moeilijke tijden”. aldus een ondernemer. De Rabobank zegt: “De afgelopen weken hebben we te maken gekregen met een reeks plofkraken op sealbagautomaten. Criminelen hebben bij deze plofkraken dusdanig veel explosieven gebruikt dat deze forse schade in de omgeving hebben veroorzaakt. Een plofkraak kan daarmee leiden tot een zeer gevaarlijke situatie voor de direct omwonenden van een sealbagautomaat. Om die situatie te voorkomen, hebben we besloten de automaten met direct omwonenden per direct te sluiten.”

De ondernemers laten het er niet bij zitten en hebben inmiddels de Gemeente Berkelland (Team Economishe Zaken) en Platform Berkelland ingeschakeld. Deze hebben een brief naar de Rabobank gestuurd waarbij de zorg wordt uitgesproken over de afnemende dienstverlening binnen de grootste gemeente van de Achterhoek. Daarbij wijst men erop dat door het veranderde consumenten gedrag en de vergrijzing ondernemen in de retail toch al een uitdaging is geworden in onze regio. Het is dan ook niet wenselijk dat ondernemers na een lange werkweek op zaterdagavond hun geld nog moeten afstorten in Lochem of Groenlo. De Gemeente en het Platform stellen dan ook voor aan de Rabobank om minimaal één sealbagautomaat in de Gemeente Berkelland te handhaven. Op deze manier is de afstand die de ondernemers moeten afleggen om hun contant geld af te storten te behappen.  

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Rabobank sluit alle sealbagautomaten in Berkelland”

  1. Beste banken van berkelland,
    Eerst de pinautomaten weg. En nu de sealbags voor de veiligheid? Ik begrijp de reden maar denk toch dat dit een te simpele weg is. Hier hebben uw kanten last van. Als je dit doet dan dien je ook met een goed alternatief te komen. Buizen post bijvoorbeeld. Doe wat want zo laat je zien dat criminaliteit macht heeft. U geeft hen die ook. Kom voor je klanten op en bedenk iets waar uw klanten tevreden mee kunnen zijn.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven