Zomer in Gelderland dit jaar niet naar Holterhoek

ARNHEM – Het vrolijke zomerprogramma Zomer in Gelderland gaat dit jaar niet door. Tenminste, niet op de manier zoals de kijker en luisteraars van Omroep Gelderland gewend zijn. Dat betekent dat de geplande uitzending, op 20 augustus, in Holterhoek niet doorgaat.

Hoewel Zomer in Gelderland pas in augustus gehouden wordt, denken we dat het goed is om deze beslissing nu al te nemen. In verband met het coronavirus raden virologen evenementen met publiek ook in de komende maanden sterk af. Bovendien kunnen we nu van de deelnemende plaatsen ook niet verwachten dat ze in grote gezelschappen van start gaan met de voorbereidingen.

Alternatief Zomer in Gelderland
Er komt dus geen programma met veel publiek, maar er komt wel degelijk een vrolijk zomerprogramma met presentatrice Angelique Krüger. “We zijn nu aan het nadenken over wat we dan wel gaan doen en hoe we dat doen. Maar één ding is zeker, we gaan in augustus vier weken de provincie in en we willen nog steeds de bijzondere plekken en bijzondere mensen in de verschillende plaatsen laten zien. Jammer dat dat niet op een plein kan met al die mensen erbij, maar dan slaan we dat maar voor een keer over. Wij willen geen extra risico’s nemen voor de mensen in de dorpen. Gezondheid gaat voor alles”, aldus de Achterhoekse presentatrice.

Het tv-programma
Zomer in Gelderland is een project waarmee de omroep al 10 jaar de provincie in trekt met o.a. een live televisieprogramma met dagelijks (ongeveer) 1000 mensen aan publiek erbij. In het programma krijgen Gelderse plaatsen de kans om met veel mensen opdrachten te vervullen en daarmee geld te verdienen voor een goed doel.

De dorpen en buurtschappen die hun deelname al hadden toegezegd zijn allemaal op de hoogte gebracht en hebben bij een eventuele editie in 2021 de eerste keus om deel te nemen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven