Boze buren tegen Xl windturbines


BERKELLAND – Een groep bewoners van Spilbroek, Hoonteweg, Avinkstuw en Noordijk, heeft kennisgenomen van de voorgenomen plannen om 5 XL Windturbines te realiseren midden in het mooie Berkellandse coulissenlandschap. “Schone en duurzame energie, daar is niemand op tegen, ook wij in Neede, Haarlo en Noordijk niet. Maar een coulissenlandschap met uitzicht op 5 XL Windturbines van 250 meter hoog, 5 bewegende Eiffeltorens, dat is eeuwig horizonde!” laat de groep op internet weten  “Wij hebben moeten constateren dat de direct omwonenden en bewoners van omliggende woonwijken tot op heden niet zijn betrokken bij deze plannen. Wij zijn zeer bezorgd over de impact van de 5 XL Windturbines: geluidsoverlast tot op meerdere kilometers van de windturbines hoorbaar, horizonvervuiling, slagschaduw en ’s avonds zijn het net pretparkattracties. Neede, Haarlo en Noordijk word op tijd wakker en voorkom deze boze droom. U slaapt nu nog rustig en geniet van ons mooie landschap, maar dat is straks voorbij!”geeft de actie groep aan. Zij zijn inmiddels een petitie gestart om de geplande komst van de windturbine’s tegen te houden. Komende dinsdag zal de gemeenteraad van Berkelland ook vergaderen over dit onderwerp.  “Wilt u een XL Windturbine van 250 meter in uw achtertuin? Als u deze vraag met NEE beantwoord teken dan deze petitie”, roept de groep op. De petitie kan HIER worden getekend.

Deel dit artikel:

12 gedachten over “Boze buren tegen Xl windturbines”

 1. H.Korenblik

  Die disgenoten hier niet te staan maar op de Noordzee. Je wilt toch zo’n coulissen landschap toch niet verprutsen dus NEE voor de windturbines

 2. H.Korenblik

  Die windturbines horen hier niet te staan maar op de Noordzee. Je wilt toch zo’n coulissen landschap toch niet verprutsen dus NEE voor de windturbines

 3. Van den brom

  Absoluut tegen!
  Wat een landschap vervuiling!
  Gaat veel overlast geven!!

 4. M Riethorst

  Vreselijk, lelijk en hoort niet thuis India landschap!
  Ze zijn niet eens rendabel!!

 5. Arno Brummelhuis

  Stop met de landschaps vervuiling,evenals zonnepanelen velden. Totale gekte van de overheid,laat ze schiphol kleiner worden.

 6. Horizonvervuiling! We moeten zuinig zijn op ons landschap! Zet de windmolens waar er al staan! Denk aan zonnepanelen op openbare gebouwen!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven