Joost van Oostrum: “Vermijd drukte, ook tijdens de Pinksteren”


BORCULO – Grand Café De Gracht wilde een grote terras, maar dat ging niet door. De gemeente Berkelland geeft geen toestemming. De eigenaren van de Borculose horecagelegenheid staken hun woedde niet onder stoelen of banken, op de facebookpagina van Nieuws uit Berkelland kregen ze de nodige steun. Echter waren er ook reacties van mensen die het wel begrepen. Burgemeester Joost van Oostrum is er helder in, zo blijkt uit zijn reactie:

“We bevinden ons helaas nog steeds in een situatie dat we voorzichtig aan terugkeren naar een normale samenleving. Daarbij is regel 1 nog steeds vermijd drukte. Verder hebben we te maken met veel ondernemers die het moeilijk hebben en die ik zo snel mogelijk weer hun normale omzet gun. Veel zaken zoals evenementen zijn nog langere tijd helaas niet toegestaan. Ook zijn er anderen die gebruik moeten kunnen maken van de openbare ruimte. Daarom proberen we bijvoorbeeld de trottoirs ook bereikbaar te houden voor mensen met een scootmobiel. Niet alleen in Borculo maar de hele gemeente. Dat is reden dat we in een vroegtijdig stadium hebben aangegeven dat er maar beperkte mogelijkheden zouden zijn om in de openbare ruimte de oplossing te zoeken voor een groter terras. Dus is het in deze (crisis)tijd helaas niet mogelijk om alles en iedereen tevreden te stellen. Dat hebben we op 20 mei al gepubliceerd in Berkelbericht zodat we niemand zouden overvallen met die uitgangspunten.

Veruit de meeste horeca-ondernemers hebben vanuit die situatie gezocht naar een oplossing op eigen terrein/terras. Helaas heeft niet iedereen de ruimte omdat op eigen terrein op te lossen. Op het laatste moment dan voor een bedrijf een uitzondering maken vraagt een afweging die je ook naar anderen moet kunnen uitleggen. Verder streven we naar een situatie die we waarschijnlijk een langere tijd moeten kunnen volhouden, vandaar dat we vast houden aan de spelregels die we hebben vastgesteld. Uiteindelijk is daar een iemand voor verantwoordelijk dat ben ik. Dus is het ongepast om mijn hard werkende medewerksters zo te bejegenen. Ik mag deze lastige besluiten nemen, daar heb ik geen moeite mee. Dat is mijn werk. Dat ik daarbij niet iedereen tevreden kan stellen begrijp ik ook. Ik blijf echter wel fatsoenlijk in de richting van iedereen”. 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Joost van Oostrum: “Vermijd drukte, ook tijdens de Pinksteren””

  1. robert klaverstijn

    Joost van Oostrum, ben jij wel eens met een scootmobiel over de stoep gegaan bij de brug van het kristalmuseum?
    En als een VVD’er mij in al zijn arrogantie zegt: Robert Klaverstijn, je weet zeker niet wie ik ben? Dan ben ik idd blij dat ik hem niet ken.

  2. denk dat de geachte ‘heer’ van Oostrum zijn eigen gemeente niet kent, wel op de fiets met meerdere mensen een gezellig uitje doen. maar ach met bril op en in renners outfit kennen ze me toch niet.(Hemelvaartsdag). Is dit de “Burgervader” die Berkelland naar de afgrond drijft?? de “paaltjes actie” bewoners uit het huis zetten?? Op het gemeentehuis heerst volgens medewerkers het motto niks zeggen slikken en volhouden. Tja en dan kun je wel mooi orgel spelen in een kerk in Deventer. ga dan daar mooi burgemeester spelen. Maar ach wat maakt het uit, de BURGER (ondernemer) betaald. Ook het maandloon wat U krijgt!!!! (ps in Berkelland hebben ze ook mooie kerken, met ook orgels) wordt denk ik de volgende facebook actie

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven