Vuurwerk overlast in Eibergen


EIBERGEN – Het is prachtig weer op dit moment, veelal brengen we de dagen en ook de avonden buiten door. Gisteren, toen veel Eibergenaren buiten van het mooie weer aan het genieten waren, kwamen er veel meldingen van vuurwerkoverlast binnen. “Waarom al dat vuurwerk nu weer op deze mooie avond #grrrr”. Lezen we op de facebook pagina van het Eibergse raadslid Hans Pelle. Hij krijgt veel reacties op zijn bericht. “Is heel normaal…we horen het elke week”. Zegt Jolanda Brouwer. Een andere Eibergenaar weet te melden “Hier in Eibergen Oost laatste tijd ook last van, BOA’s zijn regelmatig op controle hier”. Er zijn ook mensen die er helemaal geen problemen mee hebben “Laat die jongelui toch, er mag al zoveel niet! Niet vergeten dat je zelf ook jong bent geweest!” is de reactie van Arne Hulshof. Yvonne Berends is het zeker niet met de opmerking van Arne eens “Een keer lol en lallen over straat heb ik geen probleem mee. Maar wekelijks, soms dagelijks, het hele jaar door rotjes, strijkers en nitraatbommen ben ik echt klaar mee. De heg heet al 2x in brand gestaan. Honden in de buurt blaffen en slaan aan, je schrikt toch elke keer weer”.  De  politie Berkelland en de burgemeester lieten vorig jaar, na veel klachten vanuit Borculo, al eens weten dat het lastig is deze overlast aan te pakken. Er moet op heterdaad betrapt worden en die kans is heel klein.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Vuurwerk overlast in Eibergen”

  1. Belachelijk, al dat vuurwerk. Dat onze hondjes bang zijn met oud en nieuw is al erg genoeg. Nu zijn ze in mei al bang voor dat klote vuurwerk. Niemand die er iets aan doet.

  2. Nou niet alleen in Eibergen is er vuurwerk overlast zou haast zeggen hier in ruurlo ook ieder weekend wel

  3. Vreselijk al dat vuurwerk, ook in Nieuwegein bijna elke avond.Mijn kind met autisme lijdt echt door deze ellende.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven