Toch nog een kamp als afsluiting van de basisschooltijd in Noordijk

NOORDIJK – Het hele jaar kijken leerlingen van de basisschool uit naar ‘kamp’; met z’n allen op de fiets naar een kampeerboerderij om daar samen allerlei leuke dingen te doen. Des te groter was de teleurstelling toen het dit jaar niet door leek te gaan. Maar de versoepeling van de corona-maatregelen kwam net op het juiste moment: de leerlingen van groep 8 van de Tormijnschool in Noordijk konden op het allerlaatst toch op kamp.

Wel met wat aanpassingen; vaak de handen wassen, vaak sanitair en meubels ontsmetten en niet allemaal bij elkaar op een kamer slapen. En natuurlijk 1,5 meter afstand houden van de leerkracht, maar dat zijn de kinderen op school inmiddels ook al wel gewend. Voor de leerkrachten was, zoals voorgeschreven een eigen slaapkamer en een eigen toilet. Doordat die maatregelen in acht werden genomen, kon het kamp toch doorgaan. Het programma was ook enigszins aangepast, want veel activiteiten zijn nu nog niet mogelijk. Maar buiten was er gelukkig wel veel te doen. De kinderen hebben gekanood op de Regge. Het bleek wel een hele toer om met z’n drieën een kano recht vooruit te laten varen. Ondanks de aanwijzingen die de kinderen elkaar gaven, zaten ze regelmatig in de oever, maar dat mocht de pret niet drukken. ’s Middags werd er levend cluedo gespeeld en ’s avonds was er een barbecue. Hierbij mochten, ook vanwege de maatregelen, de kinderen hun eigen vlees keren. Dat vonden ze helemaal niet erg, lekker zelf kokkerellen!

Monsters
Natuurlijk ontbrak de spookavond niet. In het bos zaten vijf monsters verstopt, die allen een geheime code hadden. Om achter deze geheime code te komen, moesten de leerlingen een handeling uitvoeren, ook dit gebeurde op 1,5 m afstand. De monsters waren allen prachtig gekleed en voorzien van gevaarlijk uitziende maskers. De kinderen moesten echt hun angsten overwinnen om achter de codes te komen.
Op de terugweg naar huis werd de schaapsherder op de Borkeld bezocht en de boomtuin bij Diepenheim beklommen. Het kamp werd afgesloten met het Blote Voetenpad en het Avonturenpad bij Erve Brooks. De kinderen kwamen vrijdag met mooie ervaringen en een paar uur slaaptekort terug in Noordijk.

Stratego
Voor groep 1 tot en met 7 was het ook een beetje feest. Zij houden hun schoolreis nog tegoed, maar om toch een leuke dag te hebben, zijn de kinderen naar de Needse Berg gefietst. Zij speelden daar het spel ‘levend stratego’. De groepen werden in twee ‘kampen’ verdeeld, kamp groen en kamp rood. Het doel van dit spel is om de vlag van het andere kamp te veroveren. Hiervoor moeten de spelers langs de verdediging van het andere kamp zien te komen. Tussen de spellen door was er tijd voor een koud glaasje ranja. De kampen hebben hard tegen elkaar gestreden en de kinderen kwamen terug op school met rode, bezwete hoofden. Het was ook voor hen een gezellige en fanatieke middag.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven