Actievoerders windmolens: “Neede zal spookdorp worden”

NEEDE – Gisteravond waren ze aanwezig voorafgaand aan de eerste, van in totaal drie, informatieavond over de  windturbines die Burgerwindcoöperatie Achterhoekse Wind Energie (BAWE) wil gaan plaatsen in onze gemeente. Vanavond, woensdag 10 juni, staan dezelfde actievoerders aan de Borculoseweg in Neede. Ze hebben wederom hun spandoeken bij zich. Dit keer worden ze vast gemaakt aan bouwhekken om vervolgens een plekje te krijgen in het weiland. “De weerstand groeit,” zegt woordvoerder Han Meerbeek. “Gisteren waren we met 40 mensen, morgen hoop ik dat we met 100 zijn en als het aan mij ligt zijn we dinsdag met 200”. Terwijl de actievoerders drukdoende zijn komt een motoragent polshoogte nemen. Hij vraagt wat men aan het doen is en wijst de aanwezigen erop dat een ieder nog altijd rekening dient te houden met de 1,5 meter afstand. Terwijl de agent zijn weg vervolgt, gaat Meerbeek verder: “Als de windmolens er daadwerkelijk komen zal Neede een spookdorp worden, onze huizen worden minder waard en niemand zal zich meer in Neede willen vestigen.” Het moge duidelijk zijn, Meerbeek is fel tegen de komst van de windmolens. Terwijl de spandoeken worden opgehangen zijn er ongeveer 15 aanwezigen die toekijken. Ze praten met elkaar over de mogelijke gevolgen die de komst van de windmolens met zich mee zal brengen. Burgerwindcoöperatie Achterhoekse Wind Energie zal zowel morgen als komende dinsdag nog een informatieavond organiseren. Zij wil tijdens deze avond proberen de zorgen van de buurtbewoners weg te nemen.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Actievoerders windmolens: “Neede zal spookdorp worden””

  1. Tja,

    Als je dat al als bewoner over jezelf afroept zal Neede inderdaad een spookdorp worden.
    Wees blij met groen initiatieven omarm het ipv. jezelf slecht op de kaart te zetten met niet kloppende spandoeken.

  2. Als je dat al als bewoner over jezelf afroept zal Neede inderdaad een spookdorp worden.
    Wees blij met groen initiatieven omarm het ipv. jezelf slecht op de kaart te zetten met niet kloppende spandoeken.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven