Camping Den Blanken gaat niet bij de pakken neer zitten

NEEDE – Rob en Hennie van Velsen zitten inmiddels in hun zeventiende seizoen als eigenaren van Camping Den Blanken in Neede. “Toen we hier begonnen wilden we dit tien jaar doen”, lacht Hennie , “maar we vinden het zo leuk, we gaan gewoon lekker door”. Rob en Hennie hadden zich de start van hun zeventiende seizoen wel iets ander voorgesteld. De officiële opening op 28 maart ging niet door, toen zaten we midden in de Coronacrisis. De eerste beweging kwam op 10 april. “Onder strikte voorwaarden, mogen we sinds die datum open voor toeristische kampeerders. Dat houdt in dat je vanaf dat moment welkom bent, mits je op vakantie wilt met een eigen caravan of camper die is voorzien van een toilet en douche in het interieur. Tevens mogen we sindsdien onze chalets verhuren, die zijn namelijk uitgerust met eigen sanitaire voorzieningen”.

Hoe de rest van het seizoen 2020 eruit gaat zien, is sterk afhankelijk van de beslissingen die de overheid gaat nemen. De voorbereidingen voor een volledige heropening zijn inmiddels allemaal getroffen. Wanneer de overheid besluit dat de campings weer open mogen, kan Camping Den Blanken dit direct. Het openbaar sanitair voldoet volledig aan het protocol, dat wil zeggen dat de helft van de toiletten en douchecabines zijn afgesloten. De horeca op Camping Den Blanken is volledig ingericht met inachtneming van de 1,5 meter afstand. “Uiteraard willen we de veiligheid op onze camping goed blijven waarborgen. Dit betekent dat wij, en onze gasten, ons zullen moeten houden aan de RIVM richtlijnen. Alleen dan kunnen we er samen alsnog wat moois van maken”.

Natuurlijk vinden Rob en Hennie de situatie vervelend, maar ze blijven positief. “Wij zijn sowieso al geen types om te klagen, we houden ons gewoon netjes aan de regels, zoals die gelden voor de toeristische sector”. Aan belangstelling voor het zomerseizoen heeft men geen gebrek. “We hebben heel veel opties staan, als die allemaal om worden gezet in boekingen dan wordt het lekker druk tijdens het hoofdseizoen. We gaan er gewoon tegen aan, ook al zal het allemaal net even anders zijn dan normaal”. Vanaf 11 juli kunnen de gasten ook weer rekenen op het animatieteam op de camping. Ook daar zullen wat aanpassingen zijn ten opzichte van voorgaande jaren. Behalve de aanpassingen aan het sanitair en de horeca zullen de gasten zich ook moeten gaan houden aan de regels die gelden bij de caravan en de tent. Deze zijn niet anders dan de regels die voor iedereen thuis gelden.

Hennie is ervan overtuigd dat deze zomer veel Nederlanders Nederland zullen ontdekken. “Ik weet namelijk zeker dat heel veel Nederlanders er nog geen idee van hebben, wat je in Nederland allemaal wel niet kunt zien en beleven”.

DE CAMPINGS IN NEDERLAND MOGEN SINDS AFGELOPEN MAANDAG WEER OPEN, CAMPING DEN BLANKEN IS DUS OOK WEER GEOPEND.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven