D66 vraagt om aanpassing beleidskader RODE na schrappen laagvliegroute


BERKELLAND – Een opmerkelijk nieuwsfeit van belang voor Berkelland zouden we haast over het hoofd zien. Afgelopen vrijdag 29 mei heeft de Staatssecretaris van Defensie, Barbara Visser, besloten dat de laagvliegroute voor jachtvliegtuigen door Noord- en Oost-Nederland opgeheven wordt. Op het kaartje is deze laagvliegroute aangegeven, met in de rode cirkel het deel over Berkelland. Dit besluit komt op een moment dat er in Berkelland druk gediscussieerd wordt over het plaatsen van windmolens. In het huidige beleidskader Ruimtelijke Ordening en Duurzame Energieopwekking (kortweg RODE) van de gemeente wordt een groot deel van zuidwest Berkelland uitgesloten voor plaatsing van windmolens vanwege deze laagvliegroute. Dat is dus nu niet meer nodig, constateert D66 in een bericht op haar website en op Facebook “Dit betekent dat deze ‘onzichtbare’ belemmering uit het beleidskader RODE over het grondgebied van Berkelland verdwijnt. Op meer plaatsen in Berkelland zijn nu grote windmolens mogelijk. Hierdoor is een betere afweging te maken. Het college van Burgemeester en Wethouders zal deze actualiteit in het verdere traject naar duurzame energieopwekking binnen Berkelland mee moeten nemen, om tot een betere verdeling van de lusten en de lasten te komen.”

Zie verder het bericht op de website van D66 https://berkelland.d66.nl/2020/06/01/grote-windmolens-in-berkelland/

Deel dit artikel:

1 gedachte over “D66 vraagt om aanpassing beleidskader RODE na schrappen laagvliegroute”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven