Femke, Lars en opa Jaap: bekende zwerfvuilrapers

NEEDE – Femke, Lars en opa Jaap zijn inmiddels bekende gezichten geworden in Neede. “Ja hier in Neede hebben we ook een wat oudere man die zwerfvuil raapt”, hoor je dan zeggen, en ook “Je ziet hem vaak met twee jonge kinderen, dat zouden best zijn kleinkinderen kunnen zijn.” Sinds het begin van de mogelijkheid tot gebruik van de gratis app HelemaalGroen, nu al meer dan een jaar gelden, laten ze hun route door en om Neede registreren als een groen lijntje op een gemeenschappelijke kaart. Hierop kan iedereen bovendien zien waar anderen actief zijn geweest. Apart of samen hebben Femke, Lars en opa Jaap al meer dan 2.000 km opgeschoond. Vorig jaar vonden Femke en Lars nog een briefje van twintig euro. Dat gebeurde dit jaar weer, nu een briefje van vijf euro op exact dezelfde plek. Je zou haast denken dat er een stille bewonderaar in het spel is, alhoewel het gerucht ook gaat dat opa Jaap slinkse stimuleringsmethoden gebruikt om het enthousiasme er in te houden.

Foto: Sonja Grooters

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven