Weerpraatje: Minder warm en af en toe een bui

BERKELLAND –  De hier en daar verwachtte hittegolf hebben we hier in de Achterhoek bij lange na niet gehaald! Tot nu toe zelfs nog geen enkele dag met meer dan 30 graden. Wellicht dat we die vanmiddag nog halen, maar daar blijft het dan bij. Alleen in Brabant en Limburg is er mogelijk sprake van een lokale hittegolf. In de loop van vandaag en morgen wordt de warmte vanuit het zuiden weer verdreven. Dat kan gepaard gaan met (onweers)buien. De weermodellen zijn het tot op dit moment niet eens hoe laat, waar en met welke intensiteit dit gaat gebeuren. Vooralsnog lijkt er hier in de Achterhoek vanavond laat een kleine kans en morgen gedurende de ochtend en de middag. Hoe hevig dat wordt durf ik op dit moment nog niet te zeggen. Dus houd de buienradar goed in de gaten. Na morgen wordt het met maximaal 21 graden een stuk minder warm en kan er zo af en toe ook een bui vallen. Zo te zien nog geen grote hoeveelheden. Jammer, want onze poel kan wel weer wat water gebruiken.

Weerpraatje wordt verzorgd door Hans Toutenhoofd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven