William Krabbenborg: “Bijzonder afscheid als trainer bij Sportclub Neede”


NEEDE – Na twee prachtige seizoenen neemt William Krabbenborg afscheid als trainer van Sportclub Neede maar helaas niet op de manier die hij zo graag wilde. Vanuit sportief oogpunt vervelend, vindt William, maar ook niet meer dan dat gezien de Corona crisis die veel belangrijker is. In de Nieuws uit Berkelland krant hebben wij met alle trainers teruggeblikt op het bijzondere seizoen 2019/2020. De artikelen plaatsen wij de komende dagen op onze website.

Op zondag 8 maart speelde William met Sportclub Neede zijn laatste wedstrijd, dinsdag 10 maart trainde de selectie nog en daarna werd het akelig stil. “In het begin denk je: het zal wel en we pakken het op korte termijn wel weer op maar het werd al snel duidelijk dat we te maken hadden met een pandemie waar niemand nog een antwoord op heeft. Stil werd het op de groepsapp, weinig telefoontjes, geen trainingen en wedstrijdbesprekingen voorbereiden, geen contact meer met je overige stafleden, spelers, supporters, bestuursleden en Neede-Noord. Kortom: je komt in een compleet andere wereld terecht. Gevolg was dat ik ’s avonds tijd over had wat je eigenlijk niet gewend bent. Tijd voor andere dingen en vooral zaken die zijn blijven liggen. Ook ben ik zelf weer meer gaan sporten en ik kan concluderen dat de tijd van onthaasten ook voordelen met zich heeft meegebracht”.

Toch wil je als voetbaltrainer niets anders dan lekker weer op het veld staan en met de spelersgroep aan de slag te gaan. Gelukkig kon William afgelopen maand nog een paar keer aangepast trainen met zijn groep zodat hij toch nog op een positieve manier zijn trainersbestaan kon afsluiten.

“Na twee prachtige en succesvolle seizoenen kijk ik vanuit sportief oogpunt dan ook met een goed gevoel terug. Vorig seizoen werden we met een jonge en talentvolle groep overtuigend kampioen en dit seizoen hebben we de lijn, ondanks blessures van een aantal dragende spelers, doorgetrokken en zijn we het seizoen op een gedeelde vierde plaats geëindigd. Overigens had ik wel het gevoel dat we tot het einde zouden meedoen om een plek in de nacompetitie. We zijn van ver gekomen en uiteindelijk staat Sportclub Neede weer in de subtop van de 4e klasse en daar hoort deze club ook minimaal thuis. Ik denk dat deze hechte en prettige spelersgroep in staat moet zijn om binnen afzienbare tijd weer een 3e klasser te worden. Ik hoop het……. drie maanden geleden was het nog normaal dat we wedstrijden speelden, nu kijken we er weer enorm naar uit om lekker in het normale ritme van trainen en wedstrijden te komen. Ik hoop dat we op korte termijn weer groen licht zullen krijgen zodat we weer om de punten kunnen gaan spelen. Maar veel belangrijker is het dat dit virus stopt en dat we de normale dingen zoals we gewend waren weer kunnen oppakken. Ik ben, verdeeld over twee periodes, in totaal vijf jaar hoofdtrainer van deze mooie vereniging geweest en als mijn eigen club Grol niet voorbij was gekomen dan was deze periode ook zeer zeker verlengd. Iedereen bedankt voor een geweldige tijd en ik blijf sowieso supporter van deze geweldige vereniging!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven