7 juli grote demonstratie-fietstocht windturbines

NEEDE – De Stichting Omwonenden vs. Windturbines zit niet stil. Gisteravond, dinsdag 30 juni, maakte men bekend dat komende dinsdag de online petitie tegen de windmolens zal worden aangeboden aan burgemeester Joost van Oostrum. Woordvoerder Han Meerbeek verwacht honderden deelnemers. Diegene die vanuit Neede mee wil fietsen naar Borculo kan vanaf 18 uur verzamelen bij de Spilbroekhal. Om 18.30 uur komt de meute in beweging en gaat het richting het gemeentehuis van Berkelland in Borculo. Daar zal rond 19.15 uur de petitie worden aangeboden van de burgemeester. Han Meerbeek “Een ieder is vrij om met de auto te gaan, maar wij adviseren i.v.m. de verwachte drukte om de de fietstocht mee te doen. Uiteraard vragen wij aan een ieder om zich te houden aan de RIVM regels en dus 1,5 meter afstand te houden”. De buren verzetten zich tegen de komst van 5 XL windturbines rondom de Bolksbeek in Neede, Noordijk en Haarlo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven