Aanleg glasvezel start in dorpen Noordijk, Rietmolen en Rekken

NOORDIJK/RIETMOLEN/REKKEN – Na het aansluiten van het buitengebied op glasvezel, zijn nu ook een aantal dorpen binnen de gemeente Berkelland aan de beurt. Het gaat om de dorpen Noordijk, Rietmolen en Rekken. Aannemer BAM Infra Telecom voert de werkzaamheden uit in opdracht van DELTA Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf). In april tot juli is de aannemer bij aangemelde bewoners langs gegaan om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Dat is inmiddels zo goed als afgerond.

Graafwerkzaamheden
Medio augustus starten de graafwerkzaamheden in Noordijk en Rietmolen. Naar verwachting starten de graafwerkzaamheden in Rekken medio september. De aannemer graaft dan een smalle geul in de berm of onder de stoep. Daar komt een buis in te liggen. De dunne glasvezels worden daar vervolgens doorheen geblazen richting de woningen. Zodra er in de straat wordt gegraven, ontvangen bewoners een zogenaamde ‘graafbrief’ met meer informatie.

Meer weten?
Op http://www.gavoorglasvezel.nlkunnen aangemelde bewoners op ieder gewenst moment via de postcodecheck de status van de aanleg van glasvezel voor een specifieke woning bekijken.
Aannemer BAM informeert bewoners voor en tijdens de aanleg over de werkzaamheden en het maken van de aansluiting in huis. Met vragen of klachten over de aanleg kunt u op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur bellen met 085-0479 062. Mailen kan naar [email protected]. Uiteraard kan ook contact worden opgenomen met de klantenservice van DELTA Fiber Netwerk. Zij zijn bereikbaar op 088-7585 800, op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Sinds 1 juli 2020 gaat Glasvezel buitenaf verder onder de naam DELTA Fiber Netwerk. Zie op.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven