Historische Vereniging Oud Noordijk zoekt opslagruimte

NOORDIJK – De Historische Vereniging Oud Noordijk zit dringend verlegen om opslagruimte voor met name goederen van enige omvang. Hieronder kunnen verstaan worden oude boerenkarren, dorsmachines en dergelijke. Het materiaal wordt nu nog opgeslagen in een boerenschuur achter een landbouwbedrijf aan de Dennenweg in Noordijk. In verband met de verkoop van boerderij met opstallen heeft het bestuur van Oud Noordijk het verzoek gekregen alle spullen uiterlijk 1 september te verwijderen.

“Een onverwachte mededeling”, zegt voorzitter Johanna Reurink van Oud Noordijk. De opslagruimte in de boerenschuur werd verkregen dankzij de welwillende medewerking van eigenaresse mevrouw Kreunen. “Daar zijn wij mevrouw Kreunen dankbaar voor want dit soort mogelijkheden liggen helaas niet voor het oprapen”, meent de Oud Noordijk-voorzitster. Het jarenlange plezier krijgt dus nu een toch wel onverwacht einde en zie nu maar eens een alternatief te vinden. “We hebben links en rechts al in onze omgeving geïnformeerd maar dat heeft nog geen succes opgeleverd en de tijd begint te dringen. In het uiterste geval moeten we maar zien of wij een tijdelijke opvang nabij De Oale Schole kunnen realiseren maar als het enigszins kan willen we dat graag voorkomen.”

Moeilijk
Oud Noordijk profiteert van het feit dat in de agrarische sector veel boerenbedrijven stoppen. Daardoor komt er vaak materiaal vrij waarvoor ook Oud Noordijk belangstelling heeft. De historische vereniging krijgt ook vaak kleine en grote spullen aangeboden. Maar voor dit alles is wel opslagruimte nodig. Ook als het om spullen van enige omvang gaat was opslag tot nu toe geen probleem. Maar aan die zekerheid komt dus nu opeens een eind. Zelf iets gaan kopen of bouwen, is dat een alternatief. “Dat zou leuk zijn maar het is voor onze vereniging onhaalbare kaart”, meent Johanna Reurink. Zij weet dat er historische verenigingen binnen Berkelland zijn die het idee hebben geopperd om gezamenlijk en dan ook met medewerking van het gemeentebestuur een opslaghal te gaan bouwen en exploiteren maar volgens haar is deze suggestie nog niet verder verkend. In elk geval lijkt een dergelijk initiatief op voorhand onhaalbaar als geen financiële steun van overheden en fondsen beschikbaar komt.

Meedenken
Dus probeert Oud Noordijk nu voor zichzelf het ruimtelijke opslagprobleem op te lossen. Zij roept daarbij de medewerking in van iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt. Elke suggestie, idee of aanbod van ruime is welkom, hoe meer hoe liever. Voor alle duidelijkheid, het gaat om de opslag van groot materiaal en dat betekent dat men op zoek is naar ruimte van enige omvang. Schaars onroerend goed weliswaar maar hoe meer aandacht en hoe meer ogen, des te sneller kan wellicht iets gevonden worden waarmee het Oud Noordijk-opbergprobleem opgelost kan worden. “Ook al is de ruimte maar tijdelijk beschikbaar dan nog zijn wij geïnteresseerd want we moeten op 1 september onze huidige ruimte schoon opleveren. Dus enige haast is geboden. Het zou ook mooi zijn als er iemand komt dien ons tijdelijk uit de brand helpt. Even lucht zodat wij in alle rust kunnen werken aan een definitieve oplossing”, aldus de voorzitster van Oud Noordijk Johanna Reurink. Voor suggesties en meer informatie kan met haar gebeld worden op het mobiele nummer 06 20851916 of op haar vaste nummer 0545 291832. Ook is voor een melding [email protected] beschikbaar.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven