Speelpark Oranjelaan in Neede

NEEDE – Op initiatief van bewoners uit de omgeving Oranjelaan en de Marktstraat in Neede heeft de gemeente samen met bewoners een nieuw plan ontwikkeld voor een speelpark aan de Oranjelaan naast de sporthal. De werkzaamheden beginnen na de zomer.

 

Trapveld, speeltoestellen en wandelpaden
Er komt een trapveld en speeltoestellen zoals een watertoestel, glijbaan, schommel en kabelbaan. Aangevuld met enkele natuurlijke speelelementen die rond de wadi geplaatst gaan worden. Daarnaast wordt het terrein voorzien van meer bomen en heesters.

Bomen, heesters en vogelmix
Het groen bestaat uit verschillende boomsoorten en heesters en een zogenoemde ‘vogelmix’. Deze ‘vogelmix’ bestaat uit diverse soorten bloeiende planten, veelal bes-dragend die voedsel bieden voor de vogels en die de biodiversiteit verhogen. Met elkaar zorgt het ervoor dat er het hele jaar rond groen te beleven is.

Wadi
In het terrein komt een wadi. Het regenwater dat van het dak van de sporthal komt wordt hierheen geleid. Rond de wadi komen de speeltoestellen te staan. Met de vrijkomende grond uit de wadi worden glooiingen in het terrein gemaakt.

Wandelpaden
Er komen 3 toegangen naar het speelpark. In de bestaande beukenhaag aan de zijde van de Oranjelaan worden 2 openingen gemaakt. Ook de bestaande opening blijft gehandhaafd. De paden lopen om het trapveld en de wadi en worden voorzien van asfalt dat onderhoudsvriendelijk is.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven