Tormijnschool Noordijk: ‘Groep 8: Volg de beat van je hart!’


NOORDIJK – Onder luid getoeter en lawaai van pannen en deksels werden leerlingen van groep 8 van de Tormijnschool met een kruiwagen de school uitgereden. Dit was hun laatste dag op de basisschool en die ging niet ongemerkt voorbij. Elke leerling mocht in een kruiwagen stappen en de leerkrachten van groep 8 reden de kinderen door een haag van medeleerlingen het schoolplein op. Een leerling, Sill, was ziek op deze feestelijke dag, daarom werd er een videoverbinding met hem gelegd. Het chromebook waarop zijn lachende gezicht te zien was, werd op de schoot gelegd van het kind dat in de kruiwagen zat. Op deze manier werd ook Sill de school uitgereden en kon hij alles meemaken.

De dag was voor groep 8 echter nog niet echt afgelopen. De musical ‘Jungle beat’ zou nog worden opgevoerd voor ouders van groep 8. Elk jaar wordt er een musical opgevoerd, maar dit jaar werd het spannend of dat mogelijk was met publiek. Gelukkig kon de voorstelling plaatsvinden in het Haarhoes waar door ouders een prachtig jungle-decor was neergezet, compleet met apen, een levensgrote tijger, lianen (de touwen van de gymzaal) en een toekan. Op maandagavond was er reeds een voorstelling gegeven aan de ouders van groep 7. Omdat alle toeschouwers uit een verschillend huishouden op 1,5 meter van elkaar moesten zitten, was het een hele puzzel om iedereen volgens de coronamaatregelen een zitplaats te geven. Voor de mensen die ook graag wilden kijken, maar niet in de zaal konden, was er een livestream geregeld. Gert ten Thije, werkzaam bij RTV Sternet heeft de voorstelling gefilmd waardoor deze voor de thuiszitters live te volgen was, bovendien is de gehele voorstelling opgenomen en dus ook door de leerlingen nog eens terug te zien.Gelukkig konden de kinderen spelen met publiek.

Jungle Beat gaat over een regisseuse, Finn Nieto (Amy Laponder) die met haar crew een film probeert te maken in de Jungle. In die Jungle loopt ook een gids, Freek Pronk (Tim Daams) samen met zijn excursiegroep. In die excursiegroep zit de gemene Slimme Sjaak (Jesse Slotboom) die vooral uit is op geld. In de Jungle hangen namelijk gouden bladeren en die wil hij laten stelen door Kenny Boeijen (Siem Ardon). Kenny vindt het echter leuker om in de film te spelen dan om het goud te stelen. Dit tot ergernis van Slimme Sjaak die hem bedreigt met pistool en Kenny laat vastbinden. Tot slot komt ook Slimme Sjaak tot inkeer en bedenkt dat het toch beter is om je hart te volgen in plaats te gaan voor het goud. Vandaar de titel van de musical: Volg je hart, volg de beat, de Beat van de Jungle.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven