Weerpraatje: Hondsdagen


BERKELLAND – Weet je het nog, vorig jaar? Toen begonnen we nu aan een periode met zeer warm weer en de nodige warmterecords! Ook hier in de Achterhoek kwamen we toen boven de 40 graden uit. Dit jaar moeten we het doen met iets meer dan de helft, meest tussen de 20 en 25 graden. Vandaag ook het begin van de Hondsdagen, waarvan in de volksmond wordt gezegd dat het begin nogal belangrijk is, omdat dit bepalend zou zijn voor de rest van de periode. De komende dagen wordt het wel wisselvalliger met vooral in het weekeinde kans op buien waarbij ook onweer mogelijk is. Of dit ook betekent dat we nu 4 weken van dit weer gaan krijgen durf ik niet te zeggen. Het weer trekt zich meestal niets aan van wat er in de volksmond wordt gezegd. Maar op de meeste weerkaarten lijken de komende 2 weken wel (licht) wisselvallig te gaan verlopen, met aangename temperaturen tussen de 20 en 25 graden en zo af en toe een bui.

Weerpraatje wordt verzorgd door Hans Toutenhoofd

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven